Igaunijas politiķi vēlas stingrāk regulēt medijus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas kultūras ministrs Raivo Palmaru un parlamenta spīkere Ene Ergma pauduši viedokli, ka varētu būt lietderīgi stingrāk regulēt mediju darbību, vēsta laikraksts "Postimees".

Palmaru un Ergma savus uzskatus pauda Republikas prezidenta akadēmiskās padomes sanāksmē. Palmaru apgalvoja, ka mediji nevar balstīties tikai uz pašregulāciju. Ministrs vēlāk gan atzina, ka viņa argumentācija ir tīri teorētiska. Tomēr Palmaru sacīja, ja viņam būtu vairāk laika, kuru veltīt šim jautājumam, viņš noteikti apsvērtu likuma izstrādi par mediju regulēšanu. "Es, visticamāk, uzaicinātu ekspertus no Eiropas padomes, lai viņi piedalītos likuma izstrādē, lai novērstu nesamērīgus uzbrukumus no vietējo spēlētāju puses," sacīja Palmaru. Pēc viņa domām, mediju likums regulētu mediju atbildību, palīdzētu celt žurnālistikas līmeni un neļautu žurnālistiem un mediju korporācijām ļaunprātīgi izmantot savu varu. Savukārt Ergma apšaubīja Igaunijas žurnālistu profesionalitāti, vaicājot, vai žurnālisti ir pietiekami kompetenti, lai novērtētu sabiedrībai būtiski svarīgus jautājumus. Preses padomes loceklis un Eiropas mediju eksperts Tarmu Tammerks tomēr norādīja, ka Eiropas valstīs atšķirībā no raidošajiem medijiem tikai dažas valstis regulē drukātos medijus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu