Jaunsargi dosies laivu braucienā pa Ogres upi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 4.maijam vairāk nekā 70 Rīgas novada jaunsargi un Jaunsardzei radniecīgu organizāciju dalībnieki no Lietuvas un Igaunijas dosies laivu braucienā pa Ogres upi maršrutā no Ērgļiem līdz Meņģelei.

Kā informēja Jaunsardzes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Zieda, nobrauciena mērķis atbilstoši jaunsargu mācību programmas apgūstamajām tēmām ir astronomijas un laivošanas pamatu apgūšana, laika apstākļu novērtēšana, topogrāfisko karšu mērogu un apzīmējumu apgūšana, kā arī kultūrvēsturisku vietu apskate.

Vakara pasākumā jaunsargiem paredzēta ugunskura kurināšana, zvaigžņu pētīšana, virves vilkšana, šaušana ar gaisa šautenēm, kā arī sadziedāšanās un sadejošanās.

Jaunsardzes kustība ir Aizsardzības ministrijas vadīta un finansēta Latvijas jauniešu interešu izglītība, kuru realizējot, jauniešiem tiek veidota pilsoniska apziņa un izpratne par demokrātisku sabiedrību, vienlaicīgi izglītojot jauniešus valsts aizsardzības jomā. Jaunsardzē iesaistījušies vairāk nekā 6500 jaunieši no visiem Latvijas novadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu