Spriedīs par priekšlikumiem, lai veicinātu izceļojušo latviešu atgriešanos (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien uz pirmo sēdi sanāks Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta izveidotā darba grupa, kas plāno izstrādāt priekšlikumus, lai veicinātu izceļojušo latviešu atgriešanos.

Šā gada pirmajā pusgadā darba grupa plāno izstrādāt un iesniegt valdībā rīcības plānu un priekšlikumus, lai veicinātu izceļojušo latviešu atgriešanos.

Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā referente Līga Ivanova pastāstīja, ka darba grupa izveidota saskaņā ar nodomu protokolu par valsts un privātās partnerības modeļa izveidi, lai veicinātu darba meklējumos izbraukušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos Latvijā un iekļaušanos darba tirgū.

Darba grupas pirmā sanāksme notiks plkst. 14 sekretariātā Elizabetes ielā 20. Pirmajā darba grupas sanāksmē tiks izstrādāta turpmākā darba kārtība un prioritātes, informēja Ivanova.

Sekretariāts iecerējis sadarboties ar Valstiskās un privātās partnerības asociāciju, Pasaules Brīvo latviešu apvienību, Eiropas Latviešu apvienību, Latviešu apvienību latviešiem Īrijā un citām organizācijām.

2006.gada septembra sākumā sekretariāta pārstāvji tikās ar minēto organizāciju pārstāvjiem un uzklausīja viņu priekšlikumus un viedokļus. Izveidota darba grupa, kuras kompetencē būs analizēt ekonomisko migrāciju un likumdošanu, kā arī apgūt citu valstu labo praksi.

Uz darba grupu aicināta Valstiskās un privātās partnerības asociācija, Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Eiropas Latviešu apvienība, Latviešu apvienība latviešiem Īrijā, Pasaules Brīvo latviešu apvienības pārstāvniecība Rīgā, Labklājības ministrija, Ekonomikas ministrija, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Latvijas Pašvaldību savienība, Ārlietu ministrija, Nodarbinātības valsts aģentūra, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Komercbanku asociācija.

Sekretariāts uz pirmo darba grupas sanāksmi lūdzis uzaicinātajām institūcijām sagatavot informāciju par savas nozares problēmjautājumiem un to risinājumiem, kas varētu veicināt darba meklējumos izbraukušo iedzīvotāju atgriešanos Latvijā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu