Administratīvajā komisijā pieņemti lēmumi par soda naudu piemērošanu Ls 5710 apjomā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Administratīvā komisija (AK) izskatīja 37 administratīvo pārkāpumu lietas, no kurām astoņas lietas tika atliktas gan papildu materiālu iegūšanai, gan pēc uzaicināto personu lūguma.

Divos gadījumos tika izteikti mutvārdu aizrādījumi un personas tika atbrīvotas no administratīvās atbildības, trīs gadījumos tika pieņemti lēmumi par lietvedības izbeigšanu. Bet kopumā tika pieņemti lēmumi par naudas sodiem 5710 Ls apjomā.

Kā informēja RD Administratīvās komisijas priekšsēdētāja p.i. Kārlis Bružuks (JL), „lielākā daļa administratīvo pārkāpumu bija par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, izvairīšanos no dzīvojamās ēkas uzturēšanas un pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem. Diemžēl atkal nākas sastapties ar atsevišķu uzņēmēju bezatbildību un apzinātu tiesību normu neievērošanu.”

Tā šodien atkārtoti tika sodīta SIA „Hanzas nami” par būvniecības noteikumu neievērošanu Elijas ielā 7. Jau pagājušajā gadā šis uzņēmums tika sodīts ar 2000 Ls lielu naudas sodu par šo pašu normu neievērošanu. Šobrīd ir notikušas izmaiņas jau apstiprinātā projektā un piecu stāvu ēkai tiek veikta sestā stāva un mansarda izbūve bez akceptēta projekta un būvatļaujas.

„Esmu neizpratnē par tik klaju tiesību normu ignorēšanu,” saka K.Bružuks. „Acīmredzot, naudas sods 2000 Ls nav mācība, ka likumi visiem ir vienādi. Šodien tika pieņemts lēmums par 2500 Ls soda piemērošanu, kā arī tika pieņemts blakus lēmums par būvniecības darbu pārtraukšanu līdz būvatļaujas saņemšanai. Vēl aktuāla problēma būvniecības jomā ir nelikumīgi izbūvētie telekomunikāciju kabeļi, kuru izbūve saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir jāveic tāpat kā citos būvniecības gadījumos (ar saskaņotu projektu un būvatļauju). Šāda veida pārkāpumi bieži tiek skatīti AK sēdēs, jo atsevišķi interneta pakalpojumu sniedzēji neuzskata, ka šāda veida darbība arī ir būvniecība. Tomēr kopš 2002.gada ir spēkā MK noteikumi Nr.496 „Telekomunikāciju tīklu ierīkošana un būvniecības noteikumi”, kas paredz, ka arī šāda veida tīklu izbūve ir jāveic saskaņā ar vispārīgiem būvnoteikumiem. Šāda veida patvaļīga tīklu izbūve ir būtisks pārkāpums, jo rada problēmas ēkas apsaimniekotājiem, iedzīvotājiem, kā arī būtiski ietekmē ugunsdrošību, jo ir bieži gadījumi, ka tīkli ir izvilkti pa ventilācijas šahtām.” Šoreiz komisijas sēdē tika izskatīti trīs šāda veida pārkāpumi, no kuriem vienā tika piespriests sods Ls 1000 un pieņemts lēmums par ekspluatācijas pārtraukšanu. Divos gadījumos tika pieņemts lēmums atlikt lietas izskatīšanu.

Vēl komisijā tika izskatītas 11 lietas par izvairīšanos no ēku uzturēšanas un pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem. Kopumā par šiem pārkāpumiem tika pieņemti lēmumi par sodu naudu samaksu Ls 1050 apjomā. Visos gadījumos, kad tika konstatēts, ka īrniekiem netiek nodrošināti pamatpakalpojumi, tika pieņemts blakus lēmums, ka pamatpakalpojumi nekavējoties ir jānodrošina. Tikai vienā gadījumā lieta tika izbeigta, jo nama īpašnieks (Zvanu ielā 10) spēja pierādīt, ka ir darījis visu, lai nodrošinātu īrniekus ar pamatpakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu