Atvadās no aktiera Vigo Rogas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) notika atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā JRT aktiera Vigo Rogas. Atvadīties no skatuves mākslinieka bija ieradušies viņa tuvinieki, kolēģi no dažādiem Latvijas teātriem, kā arī Rogas talanta cienītāji un vienkārši teātramīļi.

Rogas izvadīšana notiks plkst.16 Jelgavā, Bērzu kapos. Jau ziņots, ka Roga negaidīti mira 10.maijā, 37 gadu vecumā. Labs. Jūtīgs. Maigs. Bezpalīdzīgs. Traģisks. Kluss. Taktisks. Liels. Silts. Vājš. Dabīgs. Asprātīgs. Kautrīgs. Sirsnīgs. Apjucis. Vainīgs. Talantīgs. Krietns. Cēls. Gudrs. Mūsējais. Tā Vigo Rogu raksturo kolēģi teātrī. Cilvēks, pēc kura paliek gaiša sajūta. Cilvēks - mīkla, noslēpums. Vigo no daudziem slēpās, bet, ja izdevās piekļūt - viņš bija neticami sirsnīgs. Vigo Roga dzimis un mācījies Jelgavā, no 1988. līdz 1992.gadam studējis Latvijas Valsts konservatorijā tā dēvētajā Daugavpils teātra kursā. Daugavpils teātrī sākās arī viņa aktiera gaitas, uz šī teātra skatuves tika atveidota Džeisona loma Viljama Folknera lugā "Vājprātīgā stāsts pilns niknuma un trokšņa", titulloma Viljama Šekspīra "Periklā", Ļejjadkins Fjodora Dostojevska "Velnos". JRT trupā Vigo Roga strādāja kopš 1997.gada rudens. Viņš bija lielisks Parfens Rogožins Dostojevska "Idiotā", Dūdars Blaumaņa "Skroderdienās Silmačos", Viktors Rubens Ivaškēviča "Vilkumuižas jaunkundzes", tiesnesis Ļapkins-Tjapkins Gogoļa "Revidentā". Pēdējā viņa ārēji nelielā, bet izrādē ļoti nozīmīgā loma bija Boļšincovs Turģeņeva "Mēnesī uz laukiem". Vigo Rogas aktieriskais veikums ir iemūžināts arī vairākās filmās - "Pa ceļam aizejot", "Kāzas", "Likteņdzirnas", televīzijas filmās "Vecpuiši", "Romantiķi", "Tas notika Rīgā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu