Iekšlietu ministrs uzskata, ka attiecībās ar krievu skolu štābu jāuzmanās (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons uzskata, ka drošības iestādēm jābūt ļoti uzmanīgām attiecībā uz krievu skolu aizstāvības štābu un viņu "aizmuguri", nepieļaujot nekādas provokācijas un situācijas saasināšanos.

"Ekstrēmistiskās organizācijas Latvijā tiek pastāvīgi kontrolētas, Drošības policija šajā jomā veic labu monitoringu, taču tajā pašā laikā situācija nav tik rožaina, kā varētu šķist pirmajā brīdī," aģentūrai BNS sacīja Jēkabsons. "Jo kas attiecas uz štābu un tiem cilvēkiem, kuri aiz tā stāv, ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Pēdējā laikā ne vienu reizi vien ir dzirdēts par kaut kādiem kaujiniekiem un tamlīdzīgām lietām, taču mums jāsaglabā tolerance un nedrīkst pakļauties provokācijām," viņš teica. "Aresti un deportācijas būtu pēdējais, ko gribētos darīt, jo tieši tas ir tas, uz ko viņi vēlas mūs izprovocēt," stāstīja ministrs. Viņš pauda nožēlu par štābistu līdzskrējējiem, kuri vairumā gadījumu vienkārši pakļaujas bara instinktam, pat īsti neiedziļinoties lietas būtībā. "Un vēl, runājot par neiedziļināšanos un situācijas neizpratni, man gribētos norādīt uz masu mediju - gan latviešu valodā, gan krievu valodā rakstošo - subjektīvismu starpnacionālo jautājumu atspoguļošanā. Protams, ka ir saprotams, ka tie aizstāv savu lasītāju auditorijas intereses, taču līdz objektīvam notikumu atspoguļojumam tur brīžiem ir ļoti tālu," uzsvēra Jēkabsons.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu