Jūrā pie Liepājas apgāžas laiva, viens cilvēks pazudis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar jūrā pie Liepājas apgāzusies laiva, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Negadījuma rezultātā viens vīrietis izpeldējis krastā, bet otru atrast nav izdevies. Abi vīrieši bija radinieki.

Negadījums noticis ap plkst.12. Jūrā 100 metrus no Liepājas ostas dienvidu mola apgāzusies zvejnieku laiva. Paša spēkiem krastā nokļuvis 22 gadus vecs vīrietis, kurš nogādāts slimnīcā. Otrs, 33 gadus vecs vīrietis, kura meklēšanā tika iesaistīti Jūras spēki, nav atrasts. Jūras spēku preses sekretāre Iveta Skurstene pastāstīja, ka VUGD darbiniekus izsaukt palūdzis krastā izpeldējušais vīrietis. Plkst.12.16 sākta glābšanas operācija, kurā piedalījās VUGD laiva un Jūras spēku štāba un apgādes kuģa "Virsaitis" laiva. Operācija notika sarežģītos laika apstākļos - viļņu augstums sasniedza pusmetru, bija slikta redzamība. Plkst.15 pieņemts lēmums pārtraukt glābšanas operāciju, jo 2-4 grādu aukstā ūdenī cilvēks var izdzīvot pusotru stundu. Laiva nogādāta krastā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu