SCP: jāsamazina ministriju skaits (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

„Sabiedrība citai politikai” (SCP) atkārtoti aicina valdību samazināt ministriju skaitu. Jau 2008. gada 6. jūnijā SCP pēc ministriju funkciju izvērtēšanas piedāvāja strukturālas reformas valsts pārvaldē.

SCP uzskata, ka lietderīgi saglabāt ir Aizsardzības, Ārlietu, Finanšu, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Iekšlietu, Tieslietu, Veselības un sociālo lietu, Ekonomikas, Zemkopības un Vides un ilgtspējīgas attīstības ministriju. Pārējās ministrijas ir likvidējamas, to funkcijas iekļaujot saglabāto ministriju kompetencē.

„Valdībai vajadzētu rādīt piemēru izdevumu samazināšanā, nevis turpināt valsts naudas izšķērdēšanu, uzturot milzīgu un bieži vien maz nodarbinātu valsts ierēdņu, neskaitāmu speciālistu un referentu aprātu, kuru darba funkcijas bieži vien dublējas,” uzsver SCP valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Aigars Štokenbergs.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu