Par psihotropo vielu izplatīšanu aiztur ģimenes ārsti (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija pirmdien Jelgavā par neatļautu psihotropās vielas saturošu medikamentu recepšu izrakstīšanu aizturējusi 1959. gadā dzimušu ģimenes ārsti. Tas dažu dienu laikā ir jau otrais par šādu pārkāpumu aizturētais ārsts.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūra BNS uzzināja, ka sieviete aizturēta viņas darbavietā kādā medicīnas centrā Pērnavas ielā brīdī, kad atkārtoti gada laikā pretlikumīgi izrakstījusi receptes. Sieviete aizturēta operatīvā eksperimenta laikā, kad viņa izrakstījusi psihotropās vielas saturoša medikamenta recepti kādam policijas darbiniekam, pavēstīja Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieka vietnieks Andris Gromoļevs. Viņš apliecināja, ka šobrīd izmeklētāju rīcībā ir jau trīs šogad - 8., 13. un 19.janvārī - izrakstītas receptes. Aizturētā ievietota Jelgavas policijas pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka pirmdien aizturētā ir Vija Freimane, ar kuras izrakstītajām receptēm efedrīnu saturošu deguna pilienu saņemšanai vairākās Jelgavas aptiekās ilgstošā laika posmā vērsušies daudz aizdomīga izskata jauniešu. Dakteri sadarbībā ar Jelgavas kriminālpoliciju aizturējuši Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki. Ierosināta krimināllieta par receptes izrakstīšanu bez medicīniskās nepieciešamības vai cita dokumenta nelikumīgu izrakstīšanu narkotiskas vai psihotropas vielas saņemšanai, ja šādas darbības izdarītas mantkārīgā nolūkā vai citas personiskas ieinteresētības dēļ vai ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā. Krimināllikums par minēto noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no viena līdz pieciem gadiem, atņemot tiesības uz strādāšanu profesijā uz laiku līdz pieciem gadiem. Jau vēstīts, ka policija pagājušajā otrdienā Rīgā aizturēja kādas privātklīnikas ārstu, kurš pērn decembrī kopumā izrakstījis receptes 22 tūkstošu ampulu nātrija oksibutirāta iegādei, kā arī pats tālākai realizācijai iegādājies nātrija oksibutirātu. Kratīšanā viņa darba vietā likumsargi atraduši 1500 ampulu nātrija oksibutirāta. Par šo noziegumu ierosinātās krimināllietas ietvaros aizturēti arī vairāki citi cilvēki. BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais ārsts ir Jānis Orbidāns.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu