LPP grib palielināt neapliekamo algas minimumu daudzbērnu ģimenēm (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmā partija (LPP) ir sagatavojusi grozījumus likumā par iedzīvotāju ieņēmuma nodokli, kas paredz paaugstināt ar nodokli neapliekamo algas minimumu ģimenēm ar vairākiem bērniem, sacīja LPP frakcijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns.

Jautājums tika skatīts šīsdienas frakcijas sēdē, un deputāti nolēma, ka pirms likumprojekta virzīšanas uz Saeimu ar to jāiepazīstina koalīcijas partneri, ko LPP plāno izdarīt trešdien paredzētās koalīcijas partneru kopsēdes laikā. Likumprojektā nav noteiktas izmaiņas, kas skartu šā gada budžetu. Tā ir vairāk partijas iniciatīva ar mērķi sākt daudzbērnu ģimeņu materiālā stāvokļa uzlabošanu, ziņu aģentūrai LETA sacīja LPP priekšsēdētāja palīgs Edgars Vaikulis. LETA jau informēja, ka LPP frakcijas deputāte Inese Šlesere ierosināja atbalstīt daudzbērnu ģimenes, nosakot, ka tām neapliekamie ieņēmumi gadā ir 630 lati jeb 52,50 lati mēnesī. Deputāte uzskata, ka tādējādi daudzbērnu ģimenes budžets par katru bērnu papildinātos ar 10,50 latiem mēnesī. Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja Baiba Brigmane (JL) ir ierosinājusi izstrādāt koalīcijas frakcijām savas pamatnostādnes par iedzīvotāju ienākumu nodokli, lai 3.februārī, kad notiks speciāla koalīcijas darba grupas sanāksme, varētu tās saskaņot.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu