Rīgas jaunā koncertzāle jāceļ Uzvaras parka teritorijā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīdzinieki par vispiemērotāko vietu modernās koncertzāles būvēšanai uzskata Uzvaras parka daļu gar Aleksandra Grīna bulvāri, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pētījuma dati.

23,5% aptaujāto rīdzinieku uzskata, ka Uzvaras parka daļa ir vispiemērotākā koncertzāles celtniecībai. Šādu ieceri visvairāk atbalsta Zemgales priekšpilsētas iedzīvotāji, bet vismazāk - Ziemeļu rajonā aptaujātie Rīgas iedzīvotāji. 18,9% aptaujāto kā šim mērķim vispiemērotāko vietu minējuši Pārdaugavas teritoriju, Daugavas krastā blakus Saules akmens ēkai. Visvairāk to atbalstīja Zemgales priekšpilsētā aptaujātie, savukārt vismazāk - Vidzemes priekšpilsētā dzīvojošie respondenti. 12,8% aptaujāto rīdzinieku uzskatīja, ka koncertzāles celtniecībai vispiemērotākā vieta ir Grīziņkalnā, pie Pērnavas un Ata ielas krustojuma. Kā nākamo piemērotāko Rīgas vietu koncertzāles celtniecībai 12,2% minēja Turgeņeva ielu aiz Centrāltirgus. Tikai 7,8% rīdzinieku, kuri piedalījās aptaujā, kā vispiemērotāko teritoriju šīs kultūras iestādes būvēšanai minēja AB dambi. 21,9% aptaujāto Rīgas iedzīvotāju norādīja, ka viņiem ir grūti atbildēt uz šo jautājumu, bet 2,9% kā vispiemērotāko minēja kādu citu vietu. Atbildot uz jautājumu par mūzikas koncertiem, kurus Rīgā būtu nepieciešams organizēt vairāk, 26,2% aptaujāto mīnēja lielus brīvdabas koncertus. Visvairāk nepieciešamību pēc šādiem koncertiem izjūt Ziemeļu rajona, bet vismazāk Vidzemes priekšpilsētas iedzīvotāji. Savukārt 20,6% aptaujāto uzskatīja, ka Rīgā biežāk būtu jārīko estrādes mūzikas un džeza koncertus. Šādu kultūras pasākumu rīkošanu visvairāk atbalstīja respondenti ar augstāko izglītību, bet vismazāk ar pamatizglītību. Popmūzikas un rokmūzikas koncertu organizēšanu Rīgā atbalstīja 14% aptaujāto. Visvairāk tam piekrīt gados jaunāki cilvēki, Vidzemes priekšpilsētā dzīvojošie un respondenti ar pamatizglītību, vismazāk - vecāka gadagājuma cilvēki, Kurzemes rajonā dzīvojošie un rīdzinieki ar augstāko izglītību. 12,6% aptaujāto izteicās, ka pilsētā būtu nepieciešams vairāk rīkot simfoniskās mūzikas koncertus. Šādu ieceri visvairāk atbalsta sievietes un respondenti ar augstāko izglītību, mazāk tam piekrīt vīrieši un respondenti ar pamatizglītību. Tikai 9,8% aptaujāto piekrīt, ka Rīgā būtu nepieciešams vairāk rīkot kamermūzikas koncertus. Galvenokārt to atbalsta vīrieši un Vidzemes priekšpilsētā dzīvojošie respondenti, vismazāk tam piekrīt Latgales priekšpilsētā dzīvojošie un cilvēki ar pamatizglītību. 23,9% aptaujāto atbildēja, ka viņi neapmeklē koncertus, viņus tas neinteresē vai "grūti pateikt".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu