KNAB atlicis partiju finanšu pārbaudes rezultātu publiskošanu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagaidām nepubliskos partiju finanšu pārbaudes rezultātus, pastāstīja KNAB sabiedrisko attiecību daļas speciālists Andris Vitenburgs. Viņš skaidroja, ka partiju finanšu pārbaudes rezultātu publiskošana atlikta, KNAB "vēlas nostiprināt pierādījumus par vienai partijai atklātajiem būtiskajiem pārkāpumiem."

Pārbaudes joprojām notiek gan Saeimā pārstāvēto partiju kasēs, gan arī lielāko parlamentā neievēlēto partiju finansēs. Birojs pārbaudījis 18 partiju finanšu deklarācijas, kā arī iesniegumus un paziņojumus, kas saistīti ar pārkāpumiem politisko organizāciju finansēšanā. Iepriekš KNAB priekšnieka vietas izpildītāja Juta Strīķe sacīja: "Man gan tā negribas solīt, jo dažkārt kaut kas var mainīties, taču nākamās nedēļas ceturtdiena, piektdiena varētu būt galējais termiņš," sacīja Strīķe. Jau ziņots, ka pagaidām birojs pabeidzis finanšu pārbaudes vairāku nelielu ārpus parlamenta esošo partiju kasēs, kurās konstatējis pretlikumīgus ziedojumus apmēram 45 000 latu apjomā, savukārt augustā KNAB pabeidza Saeimā pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) finanšu pārbaudi, kuras laikā konstatēja, iespējams, nelikumīgi saņemtus 55 950 latu ziedojumus. Tā kā ZZS nav izpildījusi KNAB prasību atmaksāt daļu no šaubīgajiem ziedojumiem, , KNAB lūdza tiesu sodīt Ūdri. ZZS Saeimas frakcija nolēma sākt atmaksāt par nelikumīgiem atzītos ziedojumus. Pēc divu personu - Aināra Dzelzes un Valentīna Kļavas - publiskiem paziņojumiem, ka viņi partijai "Jaunais laiks" (JL) ziedojuši sev nepiederošus līdzekļus, JL jau pārskaitījusi Finanšu ministrijas kontā abu šo personu ziedojumus 11 500 latu vērtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu