Jaunais Rīgas portāls pieejams tikai "Explorer" lietotājiem (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības portāls "www.riga.lv" pieejams tikai jaunākās interneta pārlūkprogrammas "Explorer" versijas lietotājiem, liecina sarakste ar portāla atbalsta centru. Portālā, kura izmēģinājuma jeb beta versiju Rīgas dome prezentēja 3.novembrī, nav iespējams aplūkot kalendāra notikumus, ja datoram nav uzstādīta "Explorer 6" versija.

Portāla atbalsta centrs tiem, kas vēlas iepazīties ar kalendāra notikumiem, iesaka ""uzlikt" uz datora jaunāku pārlūkprogrammas versiju (6.0)". Informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas "IT Alise" mārketinga direktors Jurģis Ķiršakmens pauda, ka šāda pieeja publisku interneta lapu veidošanā ir tuvredzīga un pretēja labajai praksei. "Laba prakse paredz, ka interneta lapu veidotājs rēķinās, lai tā būtu apskatāma ar pēc iespējas vairāk interneta pārlūkprogrammām," sacīja IT eksperts. Pēc viņa domām, informācijas sniedzējam ir jārūpējas, lai lapa būtu pieejama pēc iespējas plašākam interesentu lokam. Lai gan jaunāko "Explorer" versiju var bez maksas ielādēt datorā no "Microsoft" mājas lapas internetā, jaunākās pārlūkprogrammas versijas ierīkošana datorā nav lietotāja atbildība, uzskata Ķiršakmens. "Nevar prasīt, lai katrs, kurš vēlas iepazīties ar Rīgas domes informāciju, prastu arī instalēt programmas," sacīja speciālists. Kā sacīja Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Krieviņš, "www.riga.lv" resursi ir pieejami, izmantojot pārlūkprogrammas "Internet Explorer 5.0" un "Netscape Navigator 6.0" vai to jaunākas versijas, kā arī "Opera" un "Mozzila". Pirmās nedēļas statistika liecinot, ka 90% apmeklētāju izmantojuši "Interneta Explorer 5.0". Krieviņš norādīja, ka vecāku pārlūkprogrammu versiju izmantošana nevar kavēt interneta mājas lapā izvietotās jaunākās informācijas aplūkošanu, izņemot atsevišķas specifiskas lietas, kuru izmantošanai nepieciešamas modernākās versijas. Preses konferencē, kas bija sarīkota par godu portāla atklāšanai, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) pauda ieceri, ka nākotnē portāls varētu kļūt par iecienītu rīdzinieku un galvaspilsētas vietas satikšanās laukumu. Kā ziņots, Rīgas dome solīja, ka "Microsoft Latvia" uzvara konkursā par stratēģiskā partnera statusu projekta e-Rīga realizācijai nenozīmēs, ka projektā tiks izmantotas tikai "Microsoft" tehnoloģijas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu