"Falck" apsargs piekauj pusaudzi. (218)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Berga bazāra teritorijā firmas "Falck" apsargs ceturtdien piekāvis pusaudzi - 15 gadu vecajam Ivo mediķi konstatējuši pārsistu bungādiņu un sasistu degunu, pirmdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze". "Falck" Iekšējās drošības un kvalitātes vadības departamenta vadītājs Andis Skrīvers laikrakstam sacīja, ka pusaudzis privātā teritorijā trokšņaini uzvedies. Valsts policijā turpinās negadījuma cēloņu noskaidrošana.

"Vakarā mans vecākais dēls saņēma telefona zvanu no drauga, kurš paziņoja, ka Ivo ir aizturēts Berga bazārā, aizturēšanas brīdī firmas "Falck" apsargs viņu ir sitis un Ivo tecējušas asinis. Es nekavējoties devos uz notikuma vietu, pateicu, kas esmu, un sacīju, ka vēlos redzēt savu nepilngadīgo dēlu, jo zinu, ka viņš ir sists," par notikušo stāstīja cietušā Ivo tēvs Raitis Rudovičs. Atbildes vietā apsardzes darbinieki viņam aizrādījuši, ka Rudovičs uzvedas pārāk skaļi, un brīdinājuši, lai nemēģinot ielauzties telpās, pretējā gadījumā arī viņu aizturēšot. Ivo tēvam neatļāva satikties ar dēlu, bet gan lika gaidīt policijas ierašanos. Ivo vasaras sezonā strādājot dzīvokļu remonta darbos. Viņš bija iegādājies sarkanu krāsu, kuru bija paredzēts izmantot remontam, bet, tā kā incidenta dienā viņiem neesot bijis jāstrādā, viņš kopā ar draugu sēdējis Berga bazārā un sarkano krāsu no flakona smidzinājis uz saviem gaišajiem apaviem. Krāsa nokļuvusi arī uz asfalta. "Apsargi pienākuši klāt un sacījuši, lai puiši iet projām. Taču, kad Ivo ar draugu devās projām, apsargs pamanījis krāsas flakonu, kas viņiem bija rokās, kaut ko uzkliedzis un skrējis zēniem pakaļ. Puišu pirmā reakcija bijusi bailes, tāpēc viņi bēguši, taču, kad noskrieti bija 15 metri, Ivo apstājies un sacījis, ka viņš vairs nebēgšot," stāsta cietušā tēvs. Aizturēšanas brīdī sargs esot iesitis Ivo pa galvu, pēc tam pa žokli un ausi, tad ievilcis zēnu apsardzes telpās, kur, pēc Ivo sacītā, viņu spārdījuši. Vēlāk Ivo aizveduši nomazgāties, taču arī brīdī, kad Rudovičs ieraudzīja savu dēlu, viņam tecējušas asinis. Ivo pastāstījis, ka no apsarga sitieniem viņš vairākas reizes esot zaudējis samaņu. Ejot projām no incidenta vietas, Rudovičs dzirdējis, kā apsargs draudējis zēnam viņu nosist, ja viņš vēl kādam stāstīšot par notikušo. Cietušā tēvs ir neizpratnē par to, kur ir robeža, kad apsardzes darbinieks, aizturot cilvēku, drīkst lietot spēku. Medicīniskajā apskatē Ivo konstatēja pārsistu bungādiņu un sasistu degunu. Zēnam ir nozīmēta ārstēšanās. "Piektdien, tiekoties ar firmas "Falck" valdes priekšsēdētāju Valdi Purvinski, viņš apliecināja savu gribu pāris stundu laikā atrast vainīgo, sodīt to un pat rakstiski man atvainoties par incidentu," stāsta cietušā pusaudža tēvs. Taču solītais palicis tikai vārdi, jo pēc sešām stundām "Falck" Iekšējās drošības un kvalitātes vadības departamenta vadītājs Andris Skrīveris informējis, ka šo darbinieku nevarot atrast, jo viņš esot aizbraucis pie vecākiem. Komentējot notikušo, Skrīveris cietušā tēvam aizbildinājies, ka bieži vien viņu darbinieki esot "dzīves pabērni" un to vajagot saprast.

Komentāri (218)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu