Latvijas "antifašistus" izraida no Igaunijas (73)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas robežsargi uz Latviju izraidījuši divus cilvēkus, kas svētdien tika arestēti par piedalīšanos nesankcionētā demonstrācijā pret vācu pusē karojušo igauņu Otrā pasaules kara veterānu pulcēšanos, vēstī interneta medijs "Postimees Online".

Kā tika noskaidrots Robežsardzes valdē, aizturētajiem Latvijas "antifašistiem" bijusi liegta iebraukšana Igaunijā un valstī viņi uzturējušies nelikumīgi.

"Šie indivīdi tika nogādāti [Valgas] robežšķērsošanas punktā, nodrošinot, ka viņi atstāj Igaunijas Republiku," sacīja Robežsardzes preses sekretāre Kaisa Pungasa.

Viens no izraidītajiem ir Latvijas pilsonis, bet otrs - nepilsonis.

Policija svētdien Sinimēda kalnu apvidū, Austrumu Viru apriņķī, aizturēja piecus cilvēkus, kas, ģērbušies cietumnieku tērpos, piedalījās demonstrācijā pret Igauņu grenadieru divīzijas veterānu sanāksmi. Aizturētie tiek apsūdzēti par sabiedriskās kārtības traucēšanu, ierosināta lieta par administratīvo pārkāpumu. Viens no demonstrantiem bija Igaunijas "Naktssardzes" kustības līderis Maksims Reva.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu