Premjers tiksies ar Romas pāvestu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas premjers Andris Bērziņš ceturtdien un piektdien apmeklēs Vatikānu, lai parakstītu Latvijas un Svētā Krēsla līgumu un tiktos ar Romas pāvestu Jāni Pāvilu II, informēja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš.

Premjeram arī paredzēta tikšanās ar pāvestu, bet Lapiņš atturējās komentēt apspriežamos jautājumus. Arī premjera ārlietu padomnieks Atis Sjanītis BNS informēja, ka vizītes laikā plānots parakstīt līgumu, bet plašāku informāciju sniegt nevēlējās. Jau vēstījām, ka Latvijas un Svētā Krēsla līgums aizstās 1922.gadā noslēgto konkordātu starp Latviju un Svēto Krēslu, jo, ņemot vērā nacionālajā un starptautiskajā līmenī notikušās izmaiņas, tas būtu aizstājams ar jaunu starptautisku līgumu. Līgums nosaka katoļu baznīcas tiesisko statusu, sadarbību izglītības un kultūras jomā un katoļticīgo garīgo aprūpi Nacionālajos bruņotajos spēkos un brīvības atņemšanas iestādēs. Pret līgumu savulaik iebildušas citas reliģiskās konfesijas, uzskatot, ka tas katoļiem dod nepamatotas priekšrocības, tomēr valdība solījusies līdzīgus līgumus noslēgt ar visām četrām tradicionālajām konfesijām - arī luterāņiem, baptistiem un pareizticīgajiem. Darba grupa līguma teksta projekta sagatavošanai izveidota pirms sešiem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu