Zilupes mēru Agafonovu patur apcietinājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien nemainīja aizdomās par saistību ar vērienīgo Latgales kontrabandas lietu apcietinātajam Zilupes novada mēram Oļegam Agafonovam (TSP) piemēroto drošības līdzekli, tāpēc viņš arī turpmāk paliks apcietinājumā.

Agafonova advokāte atzina, - kad būs pagājuši divi mēneši, kopš Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemēroja Zilupes mēram drošības līdzekli - apcietinājumu, tas atkārtoti tiks pārsūdzēts. Šādas tiesības paredz pastāvošā likumdošana.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - Agafonova aizstāvji pārsūdzēja, jo, viņuprāt, Agafonovam inkriminētie likumpārkāpumi ir pārspīlēti.

Turklāt viņas aizstāvamajam esot nopietnas problēmas ar veselību - tikai 29.oktobrī Agafonovs iznācis no slimnīcas, kur ārstējis sirdskaiti, bet jau dienu vēlāk ticis aizturēts.

Latgales kontrabandas lietā līdz šim aizturēti 15 cilvēki.

Kā ziņots, pēc Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieku lūguma tiesa iepriekš piemēroja apcietinājumu vēl citām piecām aizdomās turamajām personām.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs pieņēma lēmumus šajā lietā piecas muitas amatpersonas atzīt par aizdomās turētajiem dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un kukuļa izspiešanā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūru LETA iepriekš informēja, ka visām trim aizdomās turētajām muitas amatpersonām, kurām KNAB izmeklētājs lūdza piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa to arī piemēroja.

Pārējām divām aizdomās turētajām muitas amatpersonām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, nodošanu policijas uzraudzībā un aizliegumu izbraukt no valsts.

Kā ziņots, īstenojot ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu kompleksu, 30.oktobrī KNAB un ONAP darbinieki vairāku kriminālprocesu izmeklēšanas gaitā veica kratīšanas un aizturēja 13 personas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļošanu personu grupā un kontrabandu.

KNAB sāktā kriminālprocesa izmeklēšanas laikā 30.oktobrī Rēzeknes un Ludzas rajonā tika aizturētas piecas Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālās iestādes muitas amatpersonas par pretlikumīgām darbībām, kas saistītas ar dienesta pienākumu pildīšanu. Kratīšanu KNAB darbinieki veica sadarbībā arī ar Finanšu policijas Iekšējās drošības dienesta darbiniekiem. Aizturēto personu vidū, kas tiek turētas aizdomās par kontrabandu, kukuļošanu un amatpersonu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ir viens robežsardzes darbinieks.

Vairākās Latgales vietās notika kratīšanas. To laikā atrasti aptuveni 800 000 ASV dolāru (390 400 latu).

Par notikušo sākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 190.panta 4.daļas, 318.panta 2.daļas un 320.panta 2.daļas par noziedzīgām darbībām, kas izdarītas Latgales reģionā organizētā grupā, saistībā ar kontrabandu, kukuļošanu un amatpersonu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Agafonovs 2005.gadā kandidējis Ludzas rajona Zilupes novada domes vēlēšanās no Tautas saskaņas partijas saraksta. Pirms Agafonovs tika ievēlēts par mēru, viņš bijis Ludzas rajona Zilupes novada domes deputāts un SIA "Merkūrijs LA" komercdirektors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu