Olaines pagastā dzeramā ūdens kvalitāte kritiski samazinās.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas rajona Olaines pagastā patlaban veidojas kritiska situācija ar dzeramā ūdens apgādi un tā kvalitāti, sacīja Olaines pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Pozņaks.

Domē saņemts pašvaldības uzņēmuma "Zeiferti" direktora Valda Rudmina ziņojums, kurā teikts, ka atdzelžošanas un dzeramā ūdens apstrādes iekārtas Jaunolainē, kur ir 2959 iedzīvotāju, nedarbojas kopš 1988.gada, Gaismas ciematā ar 727 cilvēkiem to nav vispār. Ūdensvads savrupmāju rajonā, Pionieru ielā, esot avārijas stāvoklī, tuvākajā laikā iespējama daļēja vai pilnīga ūdens atslēgšana 120 mājām. Pēc materiālu ieguves un izpētes par AS "Olainfarm" ķīmisko un toksisko atkritumu izgāztuves radīto piesārņojumu "Zeiferti" vadība negarantējot, ka dzeramā ūdens ņemšanas vietās un to horizontos nav nokļuvušas cilvēku veselībai bīstamas vielas. Virsējo un gruntsūdeņu izpētei, kura ir jāveic steidzami, "Zeifertiem" neesot līdzekļu. Pēc uzņēmuma "Zeiferti" sniegtās informācijas, nepieciešami aptuveni 620 000 latu ūdenssaimniecības un kanalizācijas sistēmu sakārtošanai. Pozņaks norādīja, ka pagasta padome nevar uzņemties jaunas kredītsaistības ūdensapgādes sistēmas uzturēšanai, tāpēc līdzekļus acīmredzot nāksies meklēt no investīciju fondiem. Pagasta padome turpināšot informēt speciālistus un iedzīvotājus par situāciju ar dzeramo ūdeni un kanalizācijas sistēmu stāvokli. Patlaban Olaines pagasta bērnudārzos un skolā dzeramais ūdens tiekot pirkts, pārtikas gatavošanai izmantojot tikai vārītu ūdeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu