Latvija un Gruzija paraksta sadarbības līgumu aizsardzības jomā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Gruzijas aizsardzības ministrs Davids Tevzadze trešdien parakstīja divpusējās sadarbības līgumu aizsardzības jomā.

Sadarbības līguma ietvaros paredzētas Latvijas un Gruzijas amatpersonu tikšanās, ekspertu pieredzes apmaiņas braucieni, piedalīšanās dažādos ar aizsardzības jomu saistītos semināros un konferencēs, kā arī militāro novērotāju pi edalīšanās aizsardzības pasākumos. Kristovskis žurnālistiem pauda, ka trešdien stundu ilgusī tikšanās ar Gruzijas aizsardzības ministru un kontaktu nodibināšana aizsardzības ministriju līmenī ir "ļoti svarīga, jo vēsturiski ar Gruzijas valsti un iedzīvotājiem ir cieša saikne". "Pienācis laiks, lai mēs varētu sniegt savu pieredzi un sagatavotu darbību NATO. Mēs esam ieinteresēti, lai Kaukāzā pēc nestabilitātes gadiem būtu stabilitāte," norādīja Kristovskis, piebilstot, ka trešdien "parakstītais sadarbības līgums tam kalpos par pamatu". Savukārt Gruzijas aizsardzības ministrs Davids Tevzadze bija lakonisks un atzina, ka viņš piekrītot Kristovska teiktajam. Aizsardzības ministri trešdien pārrunājuši NATO paplašināšanās jautājumus, bruņoto spēku reformu, reģionālo sadarbību, attiecības ar Krieviju, kā arī divpusējās sadarbības iespējas militārajā jomā. BNS jau ziņoja, ka pēc tikšanās ar Kristovski Gruzijas ministrs tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri pulkvedi Raimondu Graubi, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Kudumu, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču. Tāpat viesim trešdien paredzētas tikšanās ar prezidenti un ārlietu ministru. Gruzijas aizsardzības ministram ģenerālleitnantam Tevzadzem ar delegāciju trešdien paredzēts apmeklēt Ādažu Mobilo strēlnieku mācību centru, kur viesus iepazīstinās ar bāzi un tās uzdevumiem. Savukārt 30.maijā Gruzijas aizsardzības sistēmas amatpersonas apmeklēs BALTNET informācijas centru Rīgā, Jūras spēku atbalsta bāzi Liepājā, kā arī Ūdenslīdēju mācību centru un Jūras spēku mācību centru Liepājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu