Pēc strīda ar "Līdztiesības" vadītāju no partijas izstājas Kudrjumovs.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc savstarpējas viedokļu noskaidrošanas ar partijas "Līdztiesība" priekšsēdētāju Vladimiru Buzajevu partijas deputāts Rīgas domē un domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Leonīds Kudrjumovs pametis partiju.

Kā atzina Kudrjumovs, viņš partiju atstājis pēc strīda ar Buzajevu gan par personiskām attiecībām, gan arī partijas darbības stratēģiju, taču politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) domes frakciju nepametīšot. Pēc Kudrjumova teiktā, pagaidām viņš būšot bezpartejiskais, "bet pirmdien jau viss var mainīties". Kudrjumovs apgalvoja, ka viņa aiziešana no "Līdztiesības" noteikti nav saistīta ar Daugavpils mēra Riharda Eigima iespējamajām politiskajām iecerēm. Ar Eigimu Kudrjumovs nesadarbošoties, tieši tāpat kā ar apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vai Tautas partiju. Viņš gan piebilda, ka "nekad nesaki nekad". Kudrjumovs pastāstīja, ka PCTVL frakcijas sēdē, kas šodien notika pēc asajām diskusijām domē, deputāti vispirms risinājuši "cilvēcīgus strīdus, arī taktiskus, par to, ko darīt tālāk". Taču, kā aģentūrai LETA atzina gan Kudrjumovs, gan vairāki citi PCTVL frakcijas deputāti, problēmas frakcijā uz laiku esot atrisinātas. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka gan Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP), gan PCTVL pārstāvji iepriekš atzina, ka pastāv problēmas abu politisko spēku sadarbībā Rīgā. Tomēr politiķi apgalvoja, ka šīs problēmas ir risināmas. PCTVL frakcijas pārstāvis, Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs žurnālistiem šodien sacīja, ka politiķu pāreja no darbības opozīcijā uz darbību vairākumā ir sarežģīts process un gads neesot pietiekoši ilgs laiks, lai bijušie opozicionāri iemācītos uzņemties atbildību par savu rīcību. Pēc Dolgopolova teiktā, PCTVL frakcijā ir problēmas, jo daļa tās deputātu ir gatavi uzņemties atbildību, bet daļa "protestē pret kaut ko". Savukārt domes LSDSP frakcijas vadītājs Jānis Gulbis pēc asas vārdu apmaiņas ar PCTVL ietilpstošās partijas "Līdztiesība" pārstāvjiem bija visai izvairīgs, runājot par LSDSP spēju vienoties koalīcijā ar PCTVL. "Es neesmu un nebūšu pret kvalitāti kvantitātes dēļ," sacīja Gulbis, atzīstot, ka jautājums par aģentūras "Rīgas mājoklis" izveidi, par ko šodien bija jālemj domei, kārtējo reizi nebija pietiekami labi sagatavots. Turklāt sākotnēji lēmumprojektā bija iekļauta norma par to, ka aģentūras darbību kontrolē domes Pilsētas īpašumu un privatizācijas lietu komiteja, kuru patlaban vada PCTVL pārstāvis Sergejs Zaļetajevs. Kā norādīja Gulbis, ja Zaļetajevs vēlas kontrolēt izpildinstitūcijas, tas pat vairs nav politisks, bet gan loģikas jautājums. Pēc Gulbja domām, izpildvara no politiskās varas ir jānošķir, un būtu loģiski, ja "Rīgas mājokli" kontrolētu pilsētas izpilddirektors. Gulbja viedoklim šodien balsojot pievienojās domes vairākums, taču tad tika izsludināti vairāki pārtraukumi, un lēmums netika pieņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu