Greiškalns iesniedz valdībā lūgumu neprivatizēt Saulesdārzu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns ceturtdien valdībai iesniedza solīto ierosinājumu neprivatizēt Saulesdārzu, informēja ministra padomnieks Ģirts Pūle.

Greiškalns lūdz valdību veikt grozījumus tās lēmumā par Saulesdārza privatizāciju. Jau ziņots, ka lūgumu neprivatizēt Saulesdārzu un nodot teritoriju pašvaldības īpašumā valdībai nosūtījis arī Rīgas mērs Gundars Bojārs. Valdības preses sekretārs Aivis Freidenfelds BNS sacīja, ka šobrīd vēl nav zināms, kad valdība skatīs šo jautājumu, un vispirms ar ministra priekšlikumu jāiepazīstas premjerministram Andrim Bērziņam. Jau informējām, ka Greiškalns paziņoja par ieceri nākt klajā ar šādu ierosinājumu pēc sabiedrības noraidošās attieksmes Saulesdārza privatizāciju. Tāpat vēstīts, ka pēc iepazīšanās ar Tieslietu ministrijas atkārtoto atzinumu, kurā nav konstatēti pārkāpumi Saulesdārza privatizācijā, premjerministrs sākotnēji paziņoja, ka neierosinās valdībā atkārtoti skatīt šīs teritorijas privatizāciju, tomēr vēlāk atzina, ka Saulesdārzu varētu neprivatizēt, taču Rīgai domei, kas vēlas iegūt teritoriju savā īpašumā, jāiesniedz konkrēts projekts. Aptuveni puse Saulesdārza teritorijas pagājušā gada nogalē ar valdības lēmumu tika nodota privatizācijai. Pirms lēmuma pieņemšanas atbildīgās amatpersonas nenoskaidroja sabiedrības viedokli par privatizāciju, lai gan vērtīgais zemesgabals Mežaparkā savulaik tika pirkts par saziedotu naudu, un iedzīvotāji skaļi protestēja jau tad, kad Izglītības un zinātnes ministrija Saulesdārzu tikai iznomāja "Skonto" meitas uzņēmumam SIA "Ķeizarmežs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu