Amatpersonām būs jāsamierinās ar pieticīgām dāvanām.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts amatpersonām vismaz pusgadu, kamēr stāsies spēkā likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", būs jāiztiek ar pieticīgām dāvanām līdz 60 latu vērtībā.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien, gatavojot izskatīšanai trešajā lasījumā grozījumus Korupcijas novēršanas likumā, noraidīja Ministru kabineta ierosinātos mazāk striktos dāvanu pieņemšanas ierobežojumus, un pieņemšanai galīgajā redakcijā tiks piedāvāta jau otrajā lasījumā nobalsotā redakcija, kas paredz, ka amatpersonām ārpus amata pienākumu pildīšanas ir atļauts pieņemt dāvanas no radiniekiem, par kuriem tiek uzskatīti tikai vecāki, brāļi un māsas, bērni un dzīvesbiedrs. Citas fiziskās un juridiskās personas, tostarp arī vecmāmiņas, vectētiņi, tantes, tēvoči, brālēni un māsīcas varēs amatpersonu apdāvināt tikai tad, ja dāvanu vērtība gada laikā nepārsniegs minimālās mēnešalgas apmēru un attiecībā uz dāvinātāju valsts amatpersona divu gadu laikposmā pirms dāvanas saņemšanas nav pieņēmusi lēmumu, veikusi uzraudzību, kontroli, izziņu vai uzlikusi sodu. Tādas darbības attiecībā uz apdāvinātāju amatpersona nevarēs veikt arī divus gadus pēc dāvanas saņemšanas. Likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izstrādātāji radinieku loku ir paplašinājuši, iekļaujot tajā tēvu, māti, vecomāti, vecotēvu, bērnus, mazbērnus, adoptētāju, adoptēto, brāli, māsu, pusmāsu un pusbrāli. Savukārt nekādi ierobežojumi par laiku, kurā nedrīkstēs pieņemti lēmumu, veikt uzraudzību, kontroli, izziņu vai uzlikt sodu, jaunajā likumā nav noteikti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu