Latvijas vides aizsardzības institūcijas sāk piekrastes novērošanu saistībā ar Lietuvā konstatēto piesārņojumu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Jūras vides pārvalde (JVP) ir sākusi Kurzemes piekrastes pastiprinātu novērošanu saistībā ar Lietuvā konstatēto piesārņojumu ar naftas produktiem.

Kā aģentūru LETA informēja JVP Rīgas jūras kontroles daļas vadītājs Felikss Klagišs, JVP ir saņēmusi informāciju no Klaipēdas vides aizsardzības departamenta par Lietuvā konstatētā piesārņojuma avotiem un tā savākšanas gaitu. Kā atzina speciālists, sākotnējā informācija par piesārņojuma apmēriem bijusi ievērojami pārspīlēta, jo piekrastē starp Klaipēdu un Palangu izskalots neliels naftas produktu daudzums, no kuriem Lietuvas vides aizsardzības institūcijas savākušas 15 kilogramus. Šobrīd Klaipēdas vides aizsardzības departaments vēl nezina, kāds ir piesārņojuma avots. Ir sākta izmeklēšana, analizējot piesārņojuma sastāvu un meklējot piesārņotāju. JVP ir gatava veikt visas nepieciešamās darbības gadījumā, ja piesārņojums tiktu konstatēts arī Latvijas ūdeņos un piekrastē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu