Naglis samaksājis sodu par nelikumīgi uzcelto žogu Lielupes tauvas joslā .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis samaksājis Jūrmalas domes administratīvās komisijas piespriesto sodu par nelikumīgi uzceltajām celtnēm Lielupes tauvas joslā.

Kā informēja administratīvās komisijas priekšsēdētājs Andris Apsītis, sodu samaksājis arī Ēriks Masteiko. Pēc Apsīša teiktā, soda samaksāšana nenozīmē, ka Naglim un pārējām administratīvi sodītajām personām nelikumīgi uzceltās celtnes nav jānojauc. Jau ziņots, ka Naglim Jūrmalas domes administratīvā komisija piesprieda maksimāli lielāko iespējamo administratīvo naudas sodu - Ls 250. Naglim sods uzlikts par nelikumīgi uzceltu žogu pie Lielupes, Vikingu ielā 24a. Kā iepriekš informēja Valsts būvinspekcijas priekšnieks Leonīds Jākobsons, Aizsargjoslu likuma 23.pants nosaka, ka tauvas josla tiek noteikta zvejas, kuģošanas un ar to saistīto darbību - glābšanas darbu, zivju resursu un ūdeņu uzraudzības - nodrošināšanai gar ūdeņu krastiem neatkarīgi no to īpašuma veida. Tauvas josla izmantojama arī tūristu un atpūtnieku iešanai gar krastu, kā arī iespējamai laivu piestātnei. Jākobsons norādīja, ka tauvas joslas funkcijas ir formulētas arī Jūrmalas pilsētas apbūves noteikumos. Līdz ar to visas būves, arī žogi, kas atrodas tauvas joslā, ir nelikumīgas. Jau ziņots, ka Jūrmalā tauvas joslā vairākos īpašumos ir uzcelti nelikumīgi žogi, taču zemes īpašnieki tos pēc Jūrmalas būvinspekcijas atkārtotajiem brīdinājumiem un administratīvo protokolu sastādīšanas nenojauc, bet izvēlas alternatīvas metodes, iebūvējot žogos vārtiņus. Administratīvo pārkāpumu protokols bija sastādīts arī jahtu klubam "Vikings", kam pagarināts žoga nojaukšanas termiņš. Administratīvo pārkāpumu protokols sastādīts arī Polim Gasiņam par viņa īpašumu Zvejnieku ielā 5 ierobežojošo žogu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu