Rīgas mērs gandarīts par pilsētas jubilejas norisi .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mērs Gundars Bojārs Rīgas jubilejas svētkus uzskata par grandioziem, ļoti labi organizētiem un no drošības viedokļa - ideāliem.

Pēc svētku veiksmīgās izdošanās, iespējams, tiks spriests par ikgadēju Rīgas dienas svinēšanu. Mērs pirmdien izteica pateicību organizētājiem: "Aģentūrai "Rīgai 800"", personīgi vadītājai Ingūnai Rībenai un citiem organizētājiem par paveikto grandiozo un labo darbu. Mēram šajās dienās bija ļoti daudzas tikšanās ar citu valstu pilsētu vadībām un citām augstām amatpersonām, un gandrīz katrs viesis izteica sajūsmu par svētkiem. "Ārvalstu viesiem būtu ko pamācīties," sacīja Bojārs. Precīzākus datus par tūristu skaitu un citām lietām varētu apkopot oktobrī, BNS stāstīja mērs. Šajā laikā varētu lemt arī par Rīgas jubilejas dzimšanas dienas galvenajiem organizētājiem - aģentūru "Rīgai 800". Mērs sacīja, ka ir jāsaglabā tāda aģentūra, kas varētu tālāk veikt dažādus pasākumus. Rīgā gan esot vēl viena aģentūra "Hanzas dienu birojs", un būs jālemj par šo aģentūru turpmāko darbu. Savukārt bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis BNS stāstīja, ka pēc nolikuma aģentūra darbojas līdz šā gada beigām un arī tās vadītājas Ingūnas Rībenas darba līgumā neesot precīzi noteikts darba beigu termiņš, bet gan - līdz laikam, kamēr darbojoties aģentūra. Runājot par Rīgas jubileju un tās viesiem, Bojārs stāstīja, ka daudzas augstu stāvošas citu valstu amatpersonas pirms Rīgas apmeklējuma esot domājušas, ka Rīga ir postpadomju pilsēta un tā "nekas labs nevar sanākt". Taču pēc svētku apmeklēšanas visi bijuši sajūsmā. Rīgas mēra kabinets un domnieku telpa esot pārpildīta ar dāvanām, un šobrīd būs jālemj, kur tās izvietot. Kā spilgtāko Bojārs pieminēja Almati pilsētas vadības dāvinājumu - krāšņu, spilgtu izšūtu apmetni, kā arī Tallinas dāvinājumu - karikatūrgleznu, kurā ar humoru attēloti visi Rīgas mēri un atzīmētas viņiem raksturīgākās īpašības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu