Kopš novembra pazudis obligātā militārā dienesta kareivis .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Saeimas deputāta Oskara Grīga vērsušies obligātā militārā dienesta kareivja Alfona Ratnieka vecāki, kas lūguši palīdzību sava dēla meklēšanā. Ratnieks obligātajā militārajā dienestā iesaukts pagājušā gada jūlijā un esot pazudis kopš 2000.gada novembra.

Kā pastāstīja Grīgs, karavīra vecāki informējuši, ka Ratnieks pēc mācību beigšanas Alūksnes mobilo strēlnieku mācību centrā ticis nosūtīts uz Sužu Sauszemes spēku 1.kājnieku bataljonu, kura sastāvā oktobrī piedalījies mācībās "Baltic Eagle". Šajās mācībās karavīrs esot saņēmis apbalvojumu un kā balvu saņēmis arī atvaļinājumu uz mājām. Vecāki apgalvo, ka pēc brīvdienām dēls esot atgriezies savā armijas daļā. Pēc tam nezināmu iemeslu dēļ, it kā par pārkāpumu, esot norīkots virssardzē, un kopš tā laika nekas par dēlu neesot dzirdēts. Savukārt Sužu bataljona štābs deputātu esot informējis, ka Ratnieks pēc atvaļinājuma neesot atgriezies, līdz ar to atzīstot, ka karavīrs ir dezertējis. Kā norādīja Grīgs, dīvaini esot tas, ka Jelgavas iesaukuma dienestā, no kura armijā iesaukts Ratnieks, neesot informācijas par karavīra it kā patvaļīgo prombūtni, kā arī aizdomīga esot bruņoto spēku minimālā aktivitāte dezertējušā karavīra meklēšanā. Grīgs pauda šaubas par to, ka Ratnieka vecāki slēpj savu dēlu, apzinoties, ka par dezertēšanu draud smags sods. Kā aģentūru LETA informēja Zemessardzes Štāba sabiedrisko attiecību nodaļas preses virsniece Agnija Štrausa, 20.oktobrī karavīrs ticis palaists kārtējā atvaļinājumā līdz 22.oktobra plkst.21. Šajā laikā viņš dienesta vietā neesot atgriezies un par neatgriešanās iemesliem neesot paziņojis. Kā norādīja Štrausa, par šo faktu 23.oktobrī bataljonā sākta dienesta izmeklēšana. Tās ietvaros 26.oktobrī, lai precizētu karavīra atrašanās vietu un neierašanās iemeslus, bataljona amatpersonas personīgi ieradušās karavīra dzīvesvietā, kur viņa māte paziņojusi, ka viņas dēls jau 23.oktobrī devies uz dienesta vietu. Dienesta izmeklēšana pabeigta 30.oktobrī, un par šo faktu paziņots arī Ozolnieku policijai, kā arī vecākiem, paskaidrojot, kāda ir puiša atbildība par patvaļīgu prombūtni no karaspēka daļas. Visi dokumenti tikuši nosūtīti Militārajai policijai lēmuma pieņemšanai par krimināllietas ierosināšanu. Krimināllieta tikusi ierosināta, un tagad jau tā ir nodota prokuratūrai. Karavīrs līdz šim brīdim tā arī neesot atgriezies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu