Latvijā nelikumīgi iekļuvušajiem nacionālboļševikiem piespriež brīvības atņemšanu uz 7 mēnešiem.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rēzeknes tiesa pagājušā gada novembrī Latvijā nelegāli iekļuvušajiem, no vilciena izlēkušajiem un Daugavpils rajonā aizturētajiem četriem Krievijas nacionālboļševikiem piesprieda brīvības atņemšanu uz 7 mēnešiem un nolēma jau šomēnes viņus izraidīt no valsts.

Kā jau ziņots, 1981.gadā dzimušajam Kirilam Begunam, 1975.gadā dzimušajam Mihailam Savinovam, 1983.gadā dzimušajam Sergejam Geroņinam un 1982.gadā dzimušajam Iļjam Šamazovam uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 284.panta 1.daļas par nelikumīgu robežas šķērsošanu. Tiesa Geroņinam, Begunam un Šavinovam noteica brīvības atņemšanu uz 7 mēnešiem, soda laiku skaitot no pagājušā gada 15.novembra, šā gada 15.jūnijā viņi tiks izraidīti no Latvijas. Šamazovs, kuram apcietinājums tiks piemērots 2000.gada 23.novembrī, sodīts ar brīvības atņemšanu uz 7 mēnešiem, viņu no Latvijas izraidīs 23.jūnijā. Šamazovam bija uzrādīta apsūdzība arī pēc Krimināllikuma 259.panta 1.daļas par nelikumīgu vilciena apturēšanu. Visām notiesātajām personām ieceļošana Latvijas Republikā būs liegta. Rēzeknes tiesas tiesnese Aleksandra Čumakova sacīja, ka lietas izskatīšana nebija sarežģīta, bet laikietilpīga, jo bija jāsūta pavēstes lieciniekiem uz Krieviju. Tiesājamo advokāts Vjačeslavs Naumovs tiesas spriedumu vērtēja kā pamatotu un taisnīgu. Savukārt nacionālboļševiku kustības līderis Vladimirs Moskovcevs pēc tiesas sēdes pauda viedokli, ka tiesājamos jauniešus varēja no valsts izraidīt jau ātrāk un viņiem nebija jāpavada pusgads ieslodzījumā, lai gan kopumā tiesas spriedums viņu apmierināja. Jau ziņots, ka tiesā visi tiesājamie atzinuši savu vainu un pauduši nožēlu par notikušo. Pēc izvirzītajām apsūdzībām nelikumīgi Latvijā iekļuvušajām personām var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no 6 mēnešiem līdz 3 gadiem, kā arī izraidīt šīs personas no valsts vai piemērot naudassodu. Prokurors lūdza piemērot tiesājamajām personām cietumsodu uz gadu un 2 mēnešiem, savukārt tiesājamo advokāts lūdza piemērot mazāku soda mēru un ņemt vērā, ka tiesājamās personas jau pavadījušas apcietinājumā 6 mēnešus, tādēļ viņus varētu vienīgi izraidīt no valsts. Jau vēstīts, ka četrus nacionālboļševikus aizturēja 15.novembra naktī, kad viņi Daugavpils rajonā izlēca no vilciena Sanktpēterburga - Kaļiņingrada. Viņi visi bija iekļuvuši Latvijā nelegāli, jo nevienam no viņiem nebija Latvijas vīzas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu