Rīgas dome ārkārtas sēdē izveido Drošības komiteju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome otrdien ārkārtas sēdē nodibināja jaunu Drošības un kārtības komiteju, kas izskatīs ar drošību un kārtību, kā arī ar narkomānijas ierobežošanu saistītos jautājumus, kā arī iecels un atbrīvos no amata Rīgas pašvaldības policijas un narkomānijas profilakses centra vadītājus.

Par komitejas izveidošanu balsoja 45 deputāti, pret - viens, bet divi atturējās. Debatēs Tautas partijas domes frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš norādīja, ka pašvaldību likums un Rīgas domes nolikums nosaka kārtību, kādā tiek sagatavoti domes lēmumu projekti - vispirms tie jāizskata atbildīgajai domes komitejai. Domes nolikums nosaka - bez atbildīgās komitejas atbalsta sagatavo lēmumprojektus tikai par domes vadības ievēlēšanu un pastāvīgo komiteju izveidošanu. Krastiņš aicināja deputātus neatļauties "lietderības labā pārkāpt likumu", bet izveidot domes pastāvīgās komitejas un tad diskutēt par jaunas komitejas izveidošanu. Savukārt vicemērs Sergejs Dolgopolovs uz Krastiņa iebildumiem norādīja, ka Krastiņš ātri iejuties opozīcijas lomā un, lai nerunātu par būtību, runā par procedūru. Sociāldemokrātu frakcijas vadītājs Jānis Gulbis apsveica domes opozīciju ar darba sākšanu un pauda, ka drīz varēs salīdzināt, kura opozīcija - domes vai Saeimas - ir destruktīvāka. Jau ziņots, ka grozījumi pašvaldības nolikumā paredz, ka Drošības komitejas kompetencē ir ierosināt atcelt nelietderīgus un nelikumīgus policijas un Narkomānijas profilakses centra rīkojumus, kā arī iesniegt domei priekšlikumus par policijas un centra izveidošanu, reorganizāciju un likvidēšanu. Paredzēts, ka komitejai tiks uzdots sagatavot attiecīgus grozījumus pašvaldības policijas un Narkomānijas profilakses centra nolikumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu