Zviedrijas Autortiesību aģentūra atsūtījusi Holandera koordinātes.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas Autortiesību aģentūra STIM Autortiesību un komunicēšanās aģentūrai/Latvijas Autortiesību aģentūrai (AKKA/LAA) nosūtījusi Zviedrijas neatkarīgā režisora Pola Holandera koordinātes, taču pati nenodarbojas ar dziesmu autora Gustava Buteļa prasību pret Holanderu par autoratlīdzības samaksu.

Par to informēja AKKA/LAA pārstāvis Roberts Jaungailis. Kā stāstīja Jaungailis, nākamnedēļ Stokholmā notiks ziemeļvalstu autortiesību aģentūru pārstāvju ikgadējā tikšanās, kuras laikā Jaungailis plānojis tikties ar STIM pārstāvjiem un citiem šīs jomas speciālistiem, lai pārrunātu radušos situāciju. Jaungailis norādīja, ka STIM būtu jānodarbojas ar šo mākslinieku konflikta risināšanu, jo STIM ir AKKA/LAA sadarbības partneris. Butelis lūdzis AKKA/LAA kā savu tiesību pārstāvjiem iesniegt prasību STIM, lai no skandalozās Holandera filmas par Latvijas seksa industriju tiktu izņemta grupas "Fact" mūzika, kā arī piedzīta autoratlīdzība par jau izrādītajām filmas reizēm. Grupas "Fact" mūziķis Aivars Čivželis iepriekš stāstīja, ka Holandera filmā izmantotas divas dziesmas no grupas "FACT" albuma, kā arī viens koncertieraksts. Čivželis stāstīja, ka prasība nebūtu iesniegta, ja filmas saturs būtu savādāks, nevis tāds, kāds tas ir galarezultātā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu