Akcīzes nodokļa atmaksas normu zemniekiem palielina līdz 100 litriem par hektāru zemes .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem", kas paredz atmaksas normu zemniekiem palielināt no 80 līdz 100 litriem dīzeļdegvielas par hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes.

Likums paredz dīzeļdegvielas akcīzes nodokli zemniekiem atmaksāt pēc vecās kārtības, ja līdz 1.maijam lauksaimnieki ir iesnieguši pieteikumus nodokļa atmaksai. Saeima atbalstīja priekšlikumu, kas paredz lauksaimniecības produkcijas ražotājam atmaksāt nodokli par dīzeļdegvielu, ja ražotājs veic saimniecisko darbību - lauksaimnieciskās produkcijas ražošanu, par ko maksā nodokļus, kā arī tad, ja lauksaimnieks veic grāmatvedības uzskaiti par lauksaimniecības produkcijas ražošanu. Likuma izmaiņas paredz, ka dīzeļdegvielai ir jābūt iegādātai, veicot naudas līdzekļu pārskaitījumu no lauksaimniecības produkcijas ražotāja kredītiestādes konta uz degvielas pārdevēja kredītiestādes kontu - bezskaidras naudas norēķinus - vai izmantojot kredītkartes, debetkartes vai citas norēķinu kartes, kas pieder lauksaimniecības produkcijas ražotājam, vai veicot skaidras naudas iemaksas degvielas pārdevēja kredītiestādes kontā, ja norēķinus veic lauksaimniecības produkcijas ražotājs - fiziskā persona. Dīzeļdegvielai ir jābūt iegādātai konkrētajā kalendārajā gadā, par kuru tiek pieprasīta nodokļa atmaksa. Ja lauksaimniecības produkcijas ražotājam būs nodokļu, nodevu vai citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādi, tad atmaksājamā summa vispirms tiks novirzīta šo parādu segšanai. Jaunās normas par nodokļu atmaksu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem stāsies spēkā 1.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu