Februārī populārākā politiķe - Valsts prezidente.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šā gada februārī nav mainījies populārāko politiķu trijnieks un savas pozīcijas saglabājusi Valsts prezidente Vīķe-Freiberga, Latvijas Bankas prezidentes Einars Repše un Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" aptaujas dati.

Savukārt ilgāku laiku nepopulārākais politiķis - Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle savu reitingu uzlabojis par 20,4 punktiem. Viņa reitings februārī bija mīnus 28,6 punkti, un nu viņš ir trešais nepopulārākais politiķis Latvijā. Valsts prezidentes reitings februārī bija 62,7 punkti, kas ir par 2 punktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, Repšes - 55,3 punkti, kas ir par 4 punktiem vairāk nekā janvārī, bet Ārgalim - 37,5 punkti, kas ir par 3,9 punktiem zemāks nekā gada pirmajā mēnesī. Nepopulārākā politiķa godu atkal atguvis Latvijas Sociālistiskās partijas vadītājs Alfrēds Rubiks, kura reitings februārī bija mīnus 39,2 punkti, tātad par 5 punktiem zemāks nekā janvārī. Otrā nepopulārākā bija Rīgas domniece Tatjana Ždanoka, kuras reitings februrārī bija mīnus 35,9 punkti, kas ir par 1,7 punktiem zemāks nekā mēnesi iepriekš. Pozitīvi reitingi februārī bija Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājam Jurim Bojāram - 30,2 punkti, "Latvijas ceļa" frakcijas priekšsēdētājai Kristianai Lībanei - 10,2 punkti, Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem - 9,1 punkts, LSDSP Saeimas frakcijas vadītājam Egilam Baldzēnam - 7,2 punkti, Saeimas Jaunās frakcijas pārstāvei Ingrīdai Ūdrei - 4,2 punkti. Negatīvs reitings februārī bija Jaunās kristīgās partijas pārstāvim Aināram Šleseram - mīnus 26,2 punkti, apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK priekšsēdētājam Mārim Grīnblatam - mīnus 21,3 punkti, politisko partiju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" līderim Jānim Jurkānam - mīnus 2,5 punkti. Aptauja veikta no 8. līdz 15.februārim, aptaujājot 1037 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu