"Nestle" par 10,3 miljardiem dolāru iegādājas ASV mājdzīvnieku barības ražotāju.

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šveices pārtikas koncerns "Nestle" otrdien paziņoja, ka pārņems ASV kompāniju "Ralston Purina Co" par 10,3 miljardiem ASV dolāru, radot pasaulē lielāko mājdzīvnieku barības ražotājuzņēmumu ar ikgadējo tirdzniecības apjomu 6,3 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Pasaules lielākais pārtikas koncerns "Nestle" pavēstīja, ka darījums, kura noslēgšana tiks pabeigta līdz šā gada beigām, bija draudzīga pārņemšana. Ar šo pārņemšanu tiek apvienoti daži no pasaules lielākajiem mājdzīvnieku pārtikas nosaukumiem, ieskaitot "Nestle Friskies" un "Purina Dog Chow". "Nestle" jau pieder 13 procenti no kaķu barības tirgus, turpretī Sentluisas kompānijai "Ralston" ir 27 procenti suņu barības tirgus. Paredzams, ka ar pārņemšanu līdz 2003.gadam par 260 miljoniem ASV dolāru tiks samazināti koncerna ikgadējie izdevumi, vēstīja "Nestle". Iespējams, ka tiks samazināts arī apvienotā koncerna darbaspēks, informēja "Nestle", neminot konkrētus skaitļus. Tomēr koncerns plāno samazināt darbinieku skaitu galvenokārt ar "normālu plūsmu", un cilvēki "aizies brīvprātīgi". "Nestle" uzlabojusi savu piedāvājumu neilgi pirms darījuma noslēgšanas, samaksājot 33,6 ASV dolārus par akciju. Laikraksts "The Wall Street Journal" pirmdien ziņoja, ka "Nestle" piedāvājusi maksāt 33 ASV dolārus par akciju. "Nestle" konservētā kaķu barības marka tiks apvienota ar "Ralston Purina" un nosaukta par "Nestle Purina Pet Care". Barības ražošana notiks Sentluisā. Pagājušā gadā "Nestle" grupas kopējais apgrozījums bija 74,66 miljardi Šveices franku (28,22 miljardi Ls), savukārt "Ralston Purina" apgrozījums bija gandrīz 2,7 miljardi ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu