Hāgas tribunāls noraida prokuroru prasību paātrināt Miloševiča lietas izskatīšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO tribunāls, kura iztiesāšanā atrodas Slobodana Miloševiča lieta, pamatojoties uz viņa ārsta atzinumu, noraidījis prokuroru prasību paātrināt ieilgušo kara noziegumos apsūdzētā bijušā Dienvidslāvijas prezidenta procesu, pirmdien ziņo tiesa.

ANO prokurori lūdza tribunālu apsvērt iespēju strādāt četras vai piecas dienas nedēļā, nevis trīs, kā pašlaik, lai paātrinātu 2002.gada februārī sāktā procesa gaitu. Domājams, ka tiesas spriedums nav sagaidāms agrāk kā nākamgad. Taču trīs tiesnešu kolēģijas rakstiskajā rīkojumā, kas tika publiskots pirmdien, teikts, ka tiesa izlēmusi arī turpmāk noturēt nedēļā trīs sēdes, ņemot vērā apsūdzētā kardiologa viedokli. Miloševiča sirds slimība, paaugstinātais asinsspiediens un citas kaites bijušas iemesls atkārtotai procesa atlikšanai. Pagājušajā gadā ANO Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunāls bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) nozīmēja Miloševičam divus advokātus, lai novērstu procesa novilcināšanu, taču vēlāk apsūdzētājam izdevās atkal atjaunot savas tiesības pašam vadīt savu aizstāvību. Miloševičam izvirzītas apsūdzības genocīdā, noziegumos pret cilvēci un kara noziegumos 90.gados, kad notika asiņainais Dienvidslāvijas sabrukums. Miloševičs neatzīst tribunālu un ir atteicies sniegt oficiālu paziņojumu tiesai. Paziņojums "neesmu vainīgs" tika iesniegts tribunālam viņa vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu