Briseles centrā turpinās ķīlnieku krīze

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Briselē jau vairāk nekā 24 stundas turpinās ķīlnieku krīze, kādam bruņotam vīrietim Beļģijas galvaspilsētas vēsturiskajā centrā turot gūstā divas sievietes.

Kā jau ziņots, trešdienas vakarā kāds bruņots vīrietis vienā no Briseles vēsturiskā centra kafejnīcām par ķīlniekiem sagrāba vairākus cilvēkus, un piektdienas agrā rītā viņa gūstā joprojām atrodas divas sievietes. Kā vēlāk izrādījās, viņš sagūstījis savu bijušo sievu un sievasmāti un divus bērnus, kurus piespieda doties uz dzīvokli virs kafejnīcas. "Tas ir ģimenes strīds," pavēstīja kāds policijas virsnieks. Policija ir norobežojusi notikuma vietu, liekot tuvējo māju iedzīvotājiem nogaidīt ķīlnieku krīzes atrisinājumu ārpus slēgtās zonas. Trešdienas vakarā noziedznieks atbrīvoja divus savus trīs un astoņus gadus vecos bērnus apmaiņā pret cigaretēm un dzērieniem. Noskaidrojies, ka ar pistoli un granātu bruņotais vīrietis sākotnēji pieprasījis savai bijušajai sievai nodot bērnus viņa apgādībā. Noziedznieks jau vairākas reizes atklājis uguni uz kafejnīcu ielenkušajiem policistiem, no kuriem vienu viegli ievainojis. Ātrās reaģēšanas vienības snaiperi ieņēmuši pozīcijas uz apkārtējo māju jumtiem. Kā ziņo vietējie masu mediji, vīrietis ir Francijas pilsonis Farids Bamuhammads, un viņa iesauka ir "trakais Farids". Viņš jau agrāk sodīts par laupīšanu, ķīlnieku sagrābšanu un slepkavību. Viņš līdz šim atradās cietumā, taču par labu uzvedību uz īsu laiku tika izlaists uz mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu