Tiks tiesāti Krievijas glābēji, kas centās izcelt nogrimušo batiskafu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Klusā okeāna flotes prokuratūra par nolaidību apsūdzējusi vienu no kuģa komandieriem, kas piedalījās batiskafa "AS-28" glābšanas operācijā pie Kamčatkas krastiem. Neprofesionālas rīcības dēļ tika sabojāts zemūdens aparāts "Venom", kuru Krievijas kara flote nopirka pēc atomzemūdenes "Kursk" katastrofas.

Saskaņā ar prokuratūras sniegto informāciju, glābšanas aparāta sabojāšana lika Krievijai piesaistīt papildu līdzekļus, kas izmaksāja desmit miljonus rubļu (200 000 latu). Tikai ar Lielbritānijas jūras kara flotes zemūdens aparāta "Scorpio-45" palīdzību izdevās glābt Klusajā okeānā pie Kamčatkas zem ūdens iestrēgušo batiskafu "AS-28" ar septiņiem tā apkalpes locekļiem. "Scorpio-45" spēj nolaisties 925 metru dziļumā un ir aprīkots ar četrām videokamerām un spēcīgu griešanas ierīci, kas spēj pārgriezt troses un jebkurus citus metāla priekšmetus līdz 70 milimetriem diametrā. "Scorpio" vada ar tālvadības pults palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu