Jaunais Kirgīzijas prezidents nodevis zvērestu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Kirgīzijas jaunievēlētais prezidents nodeva amata zvērestu un solīja izskaust korupciju šajā nabadzībā grimstošajā valstī. Prezidents Kurmanbeks Bakijevs nodeva zvērestu galvaspilsētas Biškekas galvenajā laukumā pēc pārliecinošās uzvaras pagājušā mēneša prezidenta vēlēšanās, kurās par viņu nobalsoja gandrīz 90% vēlētāju.

"Mēs izskaudīsim mūsu valstī korupcijas sistēmu un izvedīsim ekonomiku no ēnas," teica Bakijevs savā īsajā runā aptuveni 10 000 cilvēku, kas bija pulcējušies laukumā. "Mēs esam pierādījuši visai pasaulei, ka esam nācija, kas spēj aizstāvēt demokrātiju." Kirgīzija ir pirmā no piecām Vidusāzijas valstīm, kurās jauns līderis nāk pie varas vēlēšanu ceļā. Trijās no pārējām četrām valstīm - Kazahstānā, Uzbekistānā un Turkmenistānā - joprojām valda komunistu laiku vadītāji, bet ceturtajā - Tadžikistānā - prezidents Imomali Rahmonovs nāca pie varas 1992.gadā, sākoties piecus gadus ilgajam pilsoņu karam. 56 gadus vecais Bakijevs pildīja prezidenta pienākumus kopš bijušā prezidenta Askara Akajeva bēgšanas no valsts, un tagad viņa uzdevums ir izveidot valdību, kurā daudzi bijušie Akajeva oponenti cer uz vietām kā pateicību par atbalstu protestiem, kas palīdzēja gāzt viņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu