No jūras izcels lidaparātu un bojā gājušos (papildināts)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Igaunijā turpinās mēģinājumi izlcelt no Baltijas jūras 14 cilvēkus, kas atradās Somijas kompānijas pasažieru helikopterā. Lidaparāts ir nogrimis 43 metru dziļumā un tā korpusā nav nekādu plaisu, bet pasažieri, pēc ūdenslīdēju sniegtajām ziņām, ir palikuši piesprādzēti krēslos, ziņo Radio SWH.

Vēja ātrums katastrofas vietā patlaban ir 11 metru sekundē, bet pēcpusdienā tas var pieņemties spēkā. Igaunijas mediji ziņo, ka bojāgājušo vidū ir Igaunijas saldumu ražotāja "Kalev" direktora Olivera Krūdas sieva Ruta un māsa Kristela Solla, kā arī vēl divas jaunietes, kuras tikai nesen pabeigušas Tallinas mūzikas akadēmiju. “Kalev” direktors pastāstījis, ka viņa sieva un māsa uz Helsinkiem devušās skatīties pasaules meistarsacīkstes vieglatlētikā un ka arī viņš bija plānojis uz Helsinkiem izlidot dažas stundas vēlāk. Spēcīgā vēja dēļ vakar bija apturēta prāmju satiksme starp Tallinu un Helsinkiem, tādēļ Krūdu ģimene nolēmusi izmantot helikopteru. Viens no lidaparāta vadītājiem bija ļoti pieredzējis somu pilots, kurš savulaik piedalījies prāmja “Estonia” glābšanas darbos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu