Hovātijā šajā sezonā ir gājuši bojā 74 ārvalstu tūristi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš šīs tūrisma sezonas sākuma Horvātijā ir gājuši bojā 74 ārvalstu tūristi jeb par 12% vairāk nekā iepriekšējā gadā, trešdien paziņoja Horvātijas Iekšlietu ministrija. Visvairāk negadījumu noticis ar čehiem, no kuriem 15 ir miruši Horvātijā atvaļinājuma laikā, liekot abu valstu varas iestādēm brīdināt čehu tūristus būt piesardzīgākiem.

Iekšlietu ministrija neatklāj citu bojā gājušo tūristu pilsonību. Ministrijas paziņojumā norādīts, ka līdz ar nelaimes gadījumiem - noslīkšanu jūrā, autoavārijām un negadījumiem, kāpjot kalnos, - dažu tūristu nāvei ir bijuši dabiski cēloņi, piemēram, sirdslēkme. Pavisam nesen nāvējošs negadījums notika ar kādu 16 gadus vecu čehu zēnu - viņam, burājot Adrijas jūrā, iespēra zibens. Čehijas Ārlietu ministrija un Horvātijas Iekšlietu ministrija aicina čehu ceļojumu aģentūras informēt savus klientus par briesmām jūras piekrastē, it īpaši par iespējamām pēkšņām vēja brāzmām. "Es aicinu istabu izīrētājus un citus tūrisma darbiniekus mācīt čehu tūristiem jūras noslēpumus," teica Iekšlietu ministrijas pārstāvis Zlatko Mehuns. Čehijas Ārlietu ministrija savā paziņojumā atbalsta šo viedokli, norādot: "Vairākus nāves gadījumus izraisīja pienācīgi nenovērtēti klimatiskie apstākļi, it īpaši spēcīgais vējš, kas pūta no sauszemes." Sarakstā nav iekļauti čehi, kurus izglābusi Horvātijas krasta apsardze. "Daudzas traģēdijas tika novērstas, pateicoties Horvātijas krasta apsardzes ātrajai reakcijai," teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā. Sagaidāms, ka šogad Horvātijā atvaļinājumu pavadīs līdz vienam miljonam čehu. Atpūtnieki tiek mudināti pievērst uzmanību laika prognozēm un Horvātijas varas iestāžu norādījumiem par drošības ievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu