Turcijas cerības samazinās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā Francijas līderu pēdējā laika skeptiskos izteikumus, Turcijā palielinājušās bažas par iespēju plānotajā laikā sākt ES iestāšanās sarunas.

Kā raksta "The Financial Times", atlūgumu iesniedzis Turcijas ārlietu ministrijas ES departamenta vadītājs Murats Sungars. Tas, ka tikai divus mēnešus pirms gaidāmās ES iestāšanās sarunu sākšanas no amata atkāpies tik ietekmīgs turku diplomāts, liecina par Turcijas ārlietu resorā valdošo neapmierinātību ar Francijas dotajiem mājieniem par iespēju nesākt iestāšanās procesu, secina britu laikraksts. "The Financial Times" arī norāda, ka turku intelektuāļu un diplomātu aprindās aizvien vairāk nostiprinās uzskats, ka Kipras jautājums varētu kļūt par galveno jautājumu, kas bremzētu Turcijas pievienošanos ES. Bilkentas universitātes profesors Hasans Unals savos uzskatos ir vēl radikālāks un laikrakstam norādījis, ka, viņaprāt, iestāšanās process jau ir faktiski beidzies, pat nemaz nesākoties. Ir nepieciešams atrast jaunu formu ES un Turcijas sadarbībai, uzskata profesors. Kā zināms, Turcija nesen piekrita attiecināt ES muitas ūnijas uz visām jaunajām dalībvalstīm, tostarp arī Kipru. Tomēr Turcija atsakās Kipras grieķu daļu atzīt diplomātiski. Šāds solis izraisītu lielu neapmierinātību pašā Turcijā, tādēļ tās valdība pagaidām izvairās to darīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu