Bin Ladena vietnieks draud britiem ar iznīcību Londonā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu organizācijas "Al Qaeda" augstākais līderis aiz Osamas bin Ladena Aimans az Zavahiri ceturtdien telekanāla "Al Jazeera" pārraidītā videoierakstā izteicis draudus Lielbritānijai.

Lielbritānijas premjerministra Tonija "Blēra politika ir nesusi jums iznīcību Londonas centrā un nesīs vēl daudz iznīcības," teikts Zavahiri paziņojumā. "Tas, ko jūs esat pieredzējuši Ņujorkā, Vašingtonā un Afganistānā, ir tikai sākotnējie zaudējumi, un, ja jūs turpināsiet šo pašu naidīgo politiku, tas, ko jūs redzēsiet, liks jums aizmirst šīs šausmas," viņš paziņoja. Zavahiri arī apgalvo, ka bin Ladens piedāvājis pamieru rietumvalstīm, prasot izvest armijas no Irākas un Afganistānas, lai dzīvotu mierā. "[Vēršoties pie] cilvēkiem krustnešu koalīcijā... mūsu svētītais šeihs Osama piedāvāja jums pamieru, lai jūs pamestu musulmaņu zemi. Kā viņš teica, jūs nesapņosiet par mieru, līdz mēs to nepiedzīvosim Palestīnā un līdz visas jūsu neticīgo armijas nepametīs pravieša Muhameda zemes." "Mūsu vēstījums jums ir skaidrs, spēcīgs un pēdējais. Glābiņa nebūs, kamēr jūs neaiziesiet no mūsu zemes, izbeidziet zagt mūsu naftu un resursus un pārstājiet atbalstīt neticīgos valdītājus," paziņoja Zavahiri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu