Norvēģija un Zviedrija ir "visdrošākās" valstis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pasaules galvenajiem terorisma pētniekiem uzskata, ka Norvēģija un Zviedrija ir divas visdrošākās Eiropas valstis, un tas var stimulēt tūrismu, kas jau šovasar Norvēģijā sasniedzis rekordlielu apjomu, ziņo Norvēģijas laikraksts "Aftenposten".

Piemēram, Norvēģijā ienākošo kruīza kuģu skaits šovasar ir vislielākais, un tā droši vien nav sagadīšanās. Uz Skandināviju dodas aizvien vairāk ārvalstu tūristu, jo citur viņus apdraud terorisms, raksta avīze. Tagad Skotijas Sentendrū universitātes profesors Magnuss Ranstorps, kurš pats ir zviedrs, bet tiek uzskatīts par vienu no pasaules izcilākajiem speciālistiem terorisma jautājumos, ir sarindojis Eiropas valstis, kuras uzskata par visiespējamākajiem teroristu uzbrukumu mērķiem. Sagatavot šo valstu sarakstu viņam lūdza zviedru laikraksts "Aftonbladet". Itālija šajā sarakstā ierindojas pirmajā vietā kā patlaban visticamākais mērķis. Norvēģija un Zviedrija vispār nav iekļuvusi šajā sarakstā, tāpat kā Dānija, kas pēdējā laikā ir nobažījusies, ka var kļūt par teroristu mērķi, ņemot vērā tās atbalstu ASV prezidenta Džordža Buša administrācijai. Tādējādi Ranstorps uzskata, ka Skandināvijas valstis turpinās piesaistīt tūristus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu