Dārgs valdības pretrasisma projekts cietis fiasko

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms diviem gadiem Zviedrijas valdības sāktā projekta ”Centrs pret rasismu” vajadzībām piešķirti četrpadsmit miljoni kronu. Cerības, ka centra darba rezultātā mazināsies neiecietība pret iebraucējiem, pagaidām nav apstiprinājušās.

Laikraksta "Svenska Dagbladet" pētījums liecina, ka pretrasisma centra projektā ir lieli ekonomiskās kontroles trūkumi, un pasākumu efektivitāti mazinājuši iekšēji konflikti. Puse no piešķirtajiem līdzekļiem joprojām neesot izmantota. Paredzēto pretrasistisko pētījumu un sabiedriskās domas veidošanas pasākumu vietā nauda uzkrājoties bankā. Savukārt centra galvenās aktivitātes līdz šim bijušas dārgas konferences, nepamatoti darbinieku mācību braucieni un izšķērdīga administratīvā aparāta uzturēšana. Vairāki speciālisti "Svenska Dagbladet" izteikušies, ka projekts līdz šim tikai imitējis darbu un praktiski neesot veicis neko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu