Krievijas ekspremjers Kirijenko Siguldas aerodiumā trenējas brīvajā lidojumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas bijušais premjerministrs un pašreizējais prezidenta Vladimira Putina pilnvarotais pārstāvis Pievolgas federālajā apgabalā Sergejs Kirijenko šajā nedēļas nogalē trenējies brīvajā lidojumā Siguldas aerodiumā.

Kā pastāstīja viens no aerodiuma īpašniekiem Ivars Beitāns, Krievijas politiķa mērķis vizītē Latvijā bijis privāts aerodiuma apmeklējums. Viņš ieradies vairāku apsargu pavadībā un brīvajā lidojumā trenējies gandrīz stundu. Kirijenko par pavadīto laiku aerodiumā bijis sajūsmā un solījis atgriezties vēlreiz. "Izrādās, viņš ir īsts lidošanas entuziasts un helikoptera pilots," sacīja Beitāns. Politiķis pēc aerodiuma apmeklējuma devies uz Lietuvu, lai pavizinātos ar helikopteru. Kā ziņots, no jūnija vidus Siguldā, pie Lorupes gravas, darbojas aerodiums - īpaša ierīce, kurā iespējams izbaudīt brīvo kritienu. Pēc Beitāna teiktā, interese par aerodiumu ir liela, daudzi cilvēki to apmeklē atkārtoti, pat veidojas savdabīga šīs izklaides kultūra. Liela daļa apmeklētāju esot ārzemnieki, galvenokārt no Baltijas valstīm, taču brīvajā lidojumā trenēties ierodas arī cilvēki no Somijas, Krievijas, Lielbritānijas un ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu