Sākas jaunās Harija Potera grāmatas tirdzniecība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miljoniem bērnu Lielbritānijā un citās angliski runājošās valstīs piektdien tika atļauts palikt nomodā vēlu vakarā, nevis lai skatītos kādu filmu vai televīzijas pārraidi, bet lai būtu to vidū, kas pirmie ieguvuši jauno grāmatu par Hariju Poteru.

Dž.K.Roulingas sestās grāmatas par jauno burvi "Harry Potter and the Half-Blood Prince" pārdošana Lielbritānijā un vēl 14 valstīs tika uzsākta agrā sestdienas rītā tūlīt pēc pusnakts, kad Lielbritānijā šajā neparastajā laikā atvērās vairāk nekā tūkstotis veikalu, lai apmierinātu milzīgo pieprasījumu pēc grāmatām. Pie daudziem veikaliem krietni pirms pusnakts bija izveidojušās garas rindas, un daudzi pircēji bija saģērbušies kā raganas un burvji. Pati rakstniece pusnaktī Edinburgas pilī nolasīja grāmatas pirmo nodaļu 70 bērniem, kuri, uzvarot konkursos, laimēja iespēju ziņot par notikumu laikrakstiem visā pasaulē. Katram bērnam tika uzdāvināts viens grāmatas eksemplārs. Viens no Harija Potera faniem laimēja arī tiesības veikt vienīgo interviju ar rakstnieci Dž.K.Roulingu Lielbritānijas televīzijā tikai dažas stundas pēc jaunās grāmatas iznākšanas. Roulingas priekšlasījuma tiešo pārraidi uz liela ekrāna pils esplanādē vēroja vairāk nekā tūkstotis bērnu. Priekšlasījumu varēja vērot arī "Barnes and Noble" grāmatveikalā Manhetenā, kur aktieris Džims Deils, kurš ASV lasa Roulingas grāmatu audioversijā, rīkoja ballīti. ASV par godu jaunās grāmatas iznākšanai notika vairāk nekā pieci tūkstoši sarīkojumu. Lielākais no tiem notiek Ilionoisas štatā, kur vairāk nekā desmit tūkstoši fanu piedalīsies dažādās ar Hariju Poteru saistītajās aktivitātēs, arī apgleznos sejas, vēros iluzionistu uzstāšanās un īsus iepriekšējo grāmatu notikumu uzvedumus. Sarīkojumi par godu grāmatas iznākšanai notiek arī citās valstīs, arī Indijā, Austrālijā, Brazīlijā un Filipīnās. Gaidāms, ka sestdiena būs viena no lielākajām grāmatu pirkšanas dienām gadā, jo ASV sagatavoti desmit miljoni grāmatas kopiju, bet Lielbritānijā 1400 pārdošanas vietās paredzēts izplatīt divus miljonus grāmatu. Anglijas pastu appludina grāmatu pasūtījumi internetā, kas liek domāt, ka "Harry Potter and the Half-Blood Prince" ieies vēsturē kā vienas dienas laikā visvairāk internetā pasūtītais priekšmets. Grāmatas gaidīšanas laiks tomēr nav palicis bez starpgadījumiem. Kādam zēnam ASV nejauši pārdots grāmatas eksemplārs jau pirmdien, bet viņš kopā ar vecākiem tomēr atdeva to veikalā. Kanādā tiesa izdevusi aizliegumu atklāt grāmatas saturu, jo kļūdas dēļ tur bija pārdotas jau vairākas grāmatas. Kāds vīrietis, kurš apgalvo, ka grāmatu jau nopircis kādā Indianapolisas veikalā, tās sižetu raksturo kā "šokējošu". Baumo, ka atkal uzradīsies lorda Voldemorta palīgs Tārpastis, Harijs iesaistīsies romantiskās attiecībās, savukārt kāds personāžs, iespējams, Hagrids, profesors Dumidors vai Harija onkulis Vernons jaunajā grāmatā mirs. Lielbritānijas finanšu ministrs Gordons Brauns izteicies, ka Roulinga ir "literatūras labā visā pasaulē izdarījusi vairāk nekā jebkurš cits cilvēks".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu