Viesuļvētra "Emīlija" tuvojas Jamaikai

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atlantijas viesuļvētru sezonas piektā vētra "Emīlija" tuvojas Jamaikas piekrastei, ko tā varētu sasniegt naktī uz sestdienu. Neilgu brīdi vēja ātrums pārsniedza 60 metrus sekundē, kas ļāva vētru ieskaitīt ceturtās kategorijas viesuļvētras statusā, bet piektdien ap dienas vidu "Emīlijas" spēks mazliet mazinājās, un šobrīd vēja ātrums ir aptuveni 55 metri sekundē.

Tikai pirms astoņām dienām viesuļvētra "Deniss" Jamaikā izraisīja zemes nogruvumus un prasīja viena cilvēka dzīvību. Šobrīd varas iestādes izstrādā plānus, lai evakuētu cilvēkus no zemākajām piekrastes vietām. "Mēs vēl precīzi nezinām viesuļvētras "Deniss" nodarīto postījumu apmērus, bet gribam ieviest zināmas korekcijas savos rīcības plānos, lai "Emīlija" nepadarītu situāciju vēl sliktāku," paziņoja Jamaikas premjerministrs Persivals Džeimss Patersons. Viesuļvētras trauksme izsludināta arī Kaimanu salās, daļā Haiti un daļā Dominikānas Republikas. Ceturtdien "Emīlja" skāra Grenadu, kura vēl nav līdz galam atguvusies no viesuļvētras "Aivens", kas tai nodarīja lielu postu pagājušā gada septembrī. Šoreiz Grenadā vētrā gājis bojā viens cilvēks un cietušas divas slimnīcas. Trinidādā un Tobāgo izgājušas no krastiem upes un cietušas dažas mājas. Naftas un gāzes ieguvi viesuļvētra nav ietekmējusi. ASV Nacionālais viesuļvētru prognozēšanas centrs, kas atrodas Maiami, paredz, ka svētdien "Emīlija" šķēros Meksikas Jukatanas pussalas ziemeļu galu, bet otrdien vēlu vakarā - Meksikas un ASV robežu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu