Zviedrijā mirušie Lietuvas jūrnieki bija saindējušies

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārbaudot zvejas kuģi, kurā pagājušajā nedēļā Zviedrijas ostā tika atrasti miruši divi Lietuvas zvejnieki, tā kravas tilpnēs atrasts šķidrums, kurā piesārņojuma līmenis vairāk nekā tūkstoti reižu pārsniedz notekūdeņiem pieļaujamās normas, paziņojuši Klaipēdas Sabiedrības veselības centra speciālisti, kas par šo atklājumu ir šokēti.

Ķīmiskais skābekļa patēriņš šķidruma paraugos 1152 reizes pārsniedz līmeni, ko vides normatīvi pieļauj notekūdeņiem, arī slāpekļa koncentrācija pārsniedz visas pieļaujamās normas. Kā atzinis centra vispārējās higiēnas ārsts Rimants Ģiedraitis, ar šādiem rādītājiem centra speciālisti savā darbā vēl nav saskārušies. Kā uzskata ārsts, ūdens kuģa tilpnē piesārņots ar organiskajām vielām, visticamāk, ar zivju atliekām. Viņš pieļāvis iespēju, ka, izsūknējot ūdeni, tajā paliek ne mazums zivju gļotu un arī veselu zivju, kuras vēlāk siltumā sāk pūt, veidojoties cilvēka veselībai un dzīvībai bīstamām vielām. Tilpnes gaisa paraugu analīzes vēl nav pabeigtas. Divu kompānijas "Senoji Baltija" kuģa zvejnieku nāves apstākļus šobrīd izmeklē gan Zviedrijas, gan Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes, bet tiek pieļauta iespēja, ka viņi saindējušies, ieelpojot kuģa tilpnes gaisu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu