Cauri Viļņai vedīs starptautiska velotrase (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viļņas pilsētas padome akceptējusi lēmumu izbūvēt cauri Lietuvas galvaspilsētai starptautiskās velotūrrisma trases "EuroVelo-11“ posmu 39 kilometru garumā, ziņo Lietuvas radio.

Projektu, kas izmaksās 13,8 miljonus litu (2,8 miljonus latu), paredzēts īstenot divos gados, cerot saņemt tam arī Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu.

Gandrīz 6000 kilometrus garā "EuroVelo-11“ trase - viena no divpadsmit Eiropas starptautiskajām velotrasēm - vedīs no Nordkapa raga Norvēģijas ziemeļos līdz Grieķijas galvaspilsētai dienvidos.

Lietuvā tā sāksies Lazdiju robežkontroles punktā, vedīs pāri valsts dienvidaustrumu daļai un Medumu robežpunktā šķērsos Latvijas robežu, bet Latvijā caur Daugavpili un Krāslavu vedīs uz Madonu, tad šķērsos Vecpiebalgu un cauri Siguldai un Cēsīm tālāk vedīs uz Valkas robežpunktu.

Cauri Viļņai trase vedīs no Lentvares dienvidrietumos pa Nēres upes ieleju, šķērsojot Verķu reģionālo parku, un dos velotūristiem iespēju apskatīt daudzus Lietuvas galvaspilsētas dabas un kultūras pieminekļus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu