Simtu pirmo dzimšanas dienu sagaida dejojot (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20. septembrī Līvānu novada domes un pensionāru apvienības pārstāvji 101. dzimšanas dienā sveica Līvānu novada vecāko iedzīvotāju Jefimu Cibuļonoku.

Pērn jubilārs tika sveikts gadsimta jubilejā, kurā viņš saņēma arī Valsts prezidentes apsveikumu. Arī šogad sveicējus jubilārs sagaidīja tikpat žirgts, pilns optimisma un enerģijas. Kopā ar meitas Zojas ģimeni sirmais vīrs vada savas dienas tuvinieku mīlestības un rūpju lokā. Viņu apciemo arī pārējās divas meitas un sirdi silda mazbērnu un mazmazbērnu pulciņš. Jautāts par ilgdzīvošanas noslēpumu, sirmais jubilārs atzīst, ka ik rītu viņš sāk ar lūgšanu un ar pateicību Dievam dodas pie miera. Vecticībnieku draudzes mācītājs sirmo draudzes locekli tagad apciemo mājās, taču savulaik Cibuļonoka kungs bija aktīvs baznīcā gājējs. Neskatoties uz lielo gadu skaitu, Jefims Cibuļonoks joprojām lasa bez brillēm un atzīst, ka jūtas labi. Man nekas nesāp, saka jubilārs. Var tikai apbrīnot viņa enerģiju un izturību, kādas nereti nav pat uz pusi jaunākiem cilvēkiem. Izrādās, ka jubilārs ne reizi mūža nav ārstējies slimnīcā. Meita Zoja zina teikt, ka nekādas īpašas ēdienkartes tēvam neesot, viņš labprāt ēd to pašu, ko pārējie ģimenes locekļi. Īpaši garšojot dažādi saldumi un smalkmaizītes, biezputras un plāceņi. Jubilārs joprojām ar saimnieka aci uzmana saimniecību, ir kustīgs, ja vajag, sanes istabā malku, bet vasarā ar nelielu lejkanniņu aplej dārza augus. Jubilāra lielā aizraušanās ir ziedi, jo kā nekā aptuveni 10 gadus no sava darba mūža viņš aizvadījis botāniskajā dārzā. Jubilārs savā dzimšanas dienā priecājās par viņam dāvātajiem ziediem un labprāt pat uzdejoja valsi ar Līvānu pensionāru apvienības dalībnieci Ilgu Seņkovu. Jubilārs apsveicējus laipni pavadīja līdz pat vārtiņiem un vēlēja nodzīvot tikpat garu mūžu. Savukārt mēs vēlam Cibuļonoka kungam stipru veselību un daudz priecīgu brīžu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu