Vaidere satraukta par Latvijas darbaspēka aizplūšanu uz ārvalstīm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (TB/LNNK) ir satraukta par Latvijas iedzīvotāju došanos darbā uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Deputāte bija lūgusi ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam (JL) sniegt informāciju par iedzīvotāju migrācijas tendencēm, aicinot arī izvērtēt, kā šī migrācija ietekmē Latvijas ekonomiku un kādas ir Ekonomikas ministrijas ieceres šīs ietekmes iespējamo negatīvo seku mazināšanai, informēja deputātes palīgs Jānis Aizsalnieks. Ekonomikas ministrija (EM) savā atbildē norādījusi, ka pašreiz valsts pārvaldes institūciju rīcībā nav informācijas par ārvalstīs strādājošo Latvijas iedzīvotāju skaitu, nav veikta arī analīze par iedzīvotāju aizplūšanas ietekmi uz Latvijas ekonomiku. Ministrijai esot tikai ieceres. Vaidere uzskata, ka tā ir nepieņemama situācija. Latvijai esot jābūt ieinteresētai darbaspēka neaizplūšanā uz ārvalstīm. "Ekonomikas ministrija ir iekļuvusi apburtajā lokā, secinot: lai iedzīvotāji izvēlētos strādāt Latvijā, ir nepieciešams valsts labklājības pieaugums. Bet, lai panāktu ekonomikas attīstību, ir vajadzīgs kvalificēts darbaspēks," uzskata Eiropas Parlamenta deputāte. Viņa norāda, ka steidzami būtu nepieciešama analīze par darbaspēka aizplūšanas apjomiem, lai labklājības pieauguma veicināšana būtu iespējama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu