Aizdomās par naudas atmazgāšanu aiztur Daugavpils domes izpilddirektoru (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VIDEOKorupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu aizturējis Daugavpils pilsētas domes izpilddirektoru Andri Upīti.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un apejot likumā noteikto kārtību, apzināti organizējis fiktīvas, pašvaldībai neizdevīgas iepirkuma procedūras, tādējādi radot būtisku kaitējumu pārvaldības kārtībai, informēja birojā. Krimināllietu KNAB ierosinājis pirmdien, 28.februārī, pēc Krimināllikuma 195.panta 1.daļas par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu un Krimināllikuma 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Kā aģentūrai LETA sacīja Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode (LC), viņa par notikušo nav informēta. Tomēr Strode pieļauj, ka tas ir saistīts ar "priekšvēlēšanu politiskajiem cīniņiem". Kā jau ziņots, Upīts Daugavpils domes izpilddirektora amatā tika apstiprināts pēc tam, kad 2003.gada augustā no šā amata tika atbrīvots Aleksejs Providenko par Daugavpils domes priekšsēdētājas rīkojuma neizpildīšanu, par budžeta veidošanā pieļautajām nepilnībām, kā arī citiem pārkāpumiem. Providenko vērsās ar prasību tiesā par atjaunošanu amatā. Daugavpils tiesa izpilddirektora prasību nolēma daļēji apmierināt un uzdeva Daugavpils domei atjaunot Providenko iepriekšējā amatā, jo tiesa atzinusi, ka pašvaldība nav ievērojusi likumdošanas prasības attiecībā uz darba uzteikuma termiņu par konstatētajiem pārkāpumiem. Dome, pildot tiesas spriedumu, Providenko amatā atjaunoja pagājušā gada jūnijā, viņš saņēma iepriekšējo algu, viņam bija savs kabinets un mobilais telefons, lai gan šos pienākumus pašvaldībā jau pildīja jaunais izpilddirektors Andris Upītis. Lēmums par Providenko otrreizējo atbrīvošanu no ieņemamā amata pieņemts domes sēdē, turklāt desmit domes deputāti rakstiski pauduši neuzticību Providenko. Daugavpils domes priekšsēdētāja skaidroja, ka Providenko atbrīvošanas pamats ir viņas rīkojuma neizpilde. Latgales apgabaltiesa apelācijas kārtībā Providenko prasību par atjaunošanu darbā un 8500 latu kompensācijas izmaksu par darba piespiedu kavēšanu nolēmusi noraidīt. Šo spriedumu Providenko vairs nepārsūdzēja.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu